CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Conjuring

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2013

Manuskript:
Chad Hayes, Carey Hayes

Producere:
Rob Cowan
Tony DeRosa-Grund
Peter Safran

Fotograf:
John R. Leonetti

Klipper:
Kirk M. Morri

Komponist:
Joseph Bishara

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Warner Home Video

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(11 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
10-08-17:
Annabelle 2: Skabelsen
21-07-16:
Lights Out
09-06-16:
Nattens dæmoner 2
11-04-14:
Insidious 2
18-11-11:
Insidious
28-03-08:
Death Sentence
02-07-05:
Saw
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.40:1

Lyd:
DTS-HD

Ekstra materiale:
3 featuretter
The Conjuring

Anmeldt af:Mia Brygger
Genre:Gyser
Varighed:111 minutter
Instruktør:James Wan
 
Anmeldelsesdato:27-12-2013
Medvirkende:Som:
Vera FarmigaLorraine Warren
Patrick WilsonEd Warren
Lili TaylorCarolyn Perron
Ron LivingstonRoger Perron

Dæmonorgie
 
James Wan er ikke en mand der kender til mådehold, men han kender til gengæld horrorgenren, som han har en hel del erfaring med. Han står bag Saw-franchisen og instruerede ligeledes Insidious for få år tilbage, der på samme vis som Nattens dæmoner drejede sig om et hjemsøgt hus med en grim fortid. Og akkurat som Insidious er alle velkendte gysertræk kastet ind i et 110 minutters svimlende dæmonorgie med et par ekstra tricks oven i hatten.


Copyright:
Warner Bros.
Filmen er bygget på det kendte spøgelsesjagende ægtepar Ed og Lorraine Warren, der gennem mange år konfronterede alverdens gespenster og gengangere. Ikke mindst havde de æren af at stå ansigt til ansigt med Amityville huset, hvis dokumenterede rædsler senere er blevet sin egen horrorfranchise med hele 10 film.
I 1971, et par år inden Amityville, bliver parret kontaktet af en desperat familie bestående af far, mor og fem pigebørn. Perron-familien har købt et hus, som end ikke familiens hund, Sadie, har lyst til at gå ind i. Minearbejdere har da i det mindste fornuft nok til at konsultere en kanariefugl inden de træder ned i minen; man kunne ønske sig at de fleste mennesker havde fornuft nok til at konsultere deres kæledyr, inden de købte ejendom!

Den første halvdel er Nattens dæmoner er en klassisk øvelse udi kunsten at skræmme og James Wan formår bedre end mange i genren at opbygge stemningen, inden bøh-øjeblikket sætter ind, og det lykkedes indtil flere gange denne anmelder at hoppe i sædet. Det tager nu ikke lang tid at indse hvor mange gyserfilm Wan må have stoppet sig selv med, og kærligheden til genren skinner tydeligt igennem via hans fine forståelse for timing og billedets detaljemætning.


Copyright:
Warner Bros.
I anden halvdel drejer filmen om på hælen og nik til Poltergeist, Exorcisten og for den sags skyld samtlige spøgelsesjagere, der i øjeblikket fylder TV sendefladen, sætter ind. Her går filmen mere videnskabeligt til værks og forsøger at afdække de mystiske hændelser. Men Wan kan ikke nære sig. Han bruger i stedet Warren-parrets indblanding som en undskyldning til at give los og lade dæmonerne danse i et kæmpemæssigt orgie af forvredne lemmer og stemmer. Det er hverken elegant som Poltergeist eller modbydeligt effektivt som Exorcisten, men det er svært ikke at spore en vis charme i Wans kontinuerlige modstand mod less is more-konceptet. Til trods for det, ligger filmen stadig under for sine egne genrebegrænsninger, dialogen er akkurat tålelig, plottet forudsigeligt og i det store hele vil Nattens dæmoner hurtigt falme i daggryets kolde lys.
 
DVD-vurdering
Der er tre forskellige featuretter. Den første omhandler familien Perron, og deres oplevelser i huset: Ganske interessant. Den anden handler om det berømte spøgelsesjægerpar Ed og Lorraine Warren, og deres virke. Og sidste featurette går bag om filmens tilblivelse. Standard materiale.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (2 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Poppy
3-4-2014 00:05
I was part of a mob in St. Albert Cash Mob St. Albert Were you there on September 20 for St. Albert’s first Cash Mob, or are you asking – what is a cash mob? That is what I said when I first saw a tweet from a fnerid talking about cash mobs i

Allan K.M.
15-9-2013 15:10
The Conjuring (kan ikke få mig selv til at tage den bovlamme danske titel i min mund) er en uhyre effektiv og helt igennem mega nasty gyserfilm!!

Gammel vin på nye flasker kan stadig smage godt, og selvom opskriften til The Conjuring er velkendt, så er det stadig en medrivende og pisse-hamrende uhyggelig film.

Hvorfor virker filmen? Fordi den tager sig TID!! Tid til at fortælle og udvikle historien, tid til at skabe sympati for karakterene, og så fordi karaktererne handler naturligt!! Selvfølgelig ville enhver tænde lyset inden de undersøger uhyggelige lyde eller kalde på den nærmeste uden at undersøge skidtet selv. Én sidste rigtig dejlig ting er, at tonen er alvorlig uden forstyrrende pjat og forsøg på utidig komik (pånær én enkelt scene, hvor det tilgengæld er velplaceret), børnene tages seriøst når de bliver bange og ser underlige ting ... dejlige troværdige handlingsmønstre.

Jeg kan varm anbefale The Conjuring - men husk et ekstra par underbukser :-)


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Darling19/10
Kære far19/10
Brylluppet12/10
Snemanden12/10
Good Time12/10
Blade Runner 20495/10
My Little Pony: Filmen5/10
Gensynet5/10
The Beguiled5/10
Hobbyhorse Revolution4/10
Flere bio-anmeldelser
 
Baywatch20/10
Wonder Woman16/10
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge9/10
Alien: Covenant6/10
Free Fire2/10
Get Out26/9
Kong Arthur: Legenden om sværdet25/9
Boss Baby15/9
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem medvirker i både Sin City & The Faculty
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google