CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Only Lovers Left Alive

Produktionsland:
USA, UK, Tyskland, Frankrig

Produktionsår:
2013

Manuskript:
Jim Jarmusch

Producere:
Reinhard Brundig
Jeremy Thomas

Fotograf:
Yorick Le Saux

Klipper:
Affonso Gonçalves

Komponist:
Jozef van Wissem

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Miracle Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 5 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
09-03-17:
Gimme Danger
23-06-16:
I Saw the Light
01-03-16:
Crimson Peak
30-12-14:
Tracks
19-12-12:
The Deep Blue Sea
09-08-12:
Albert Nobbs
06-08-12:
Like Crazy
02-05-11:
I Am Love
03-04-07:
Mystery Train
03-04-07:
Down by Law
14-03-06:
Broken Flowers
04-02-05:
Coffee and Cigarettes
05-09-00:
Ghost Dog
 


Only Lovers Left Alive

Anmeldt af:Mia Brygger
Genre:Gyser, Romantik
Varighed:123 minutter
Instruktør:Jim Jarmusch
 
Premieredato:20-03-2014
Medvirkende:Som:
Tom HiddlestonAdam
Tilda SwintonEve
Mia WasikowskaAva
John HurtMarlowe
Anton YelchinIan
Jeffrey WrightDr. Watson

Udødelighedens trummerum
 
Vampyr eller ej; at være en person i en Jim Jarmusch-film er næsten altid en garanti på en marginaliseret tilværelse i samfundets lange skygger, hvor tiden til at reflektere over den givne rolle ofte strækker sig over hele livet og bliver en integreret del af deres persona. Jarmuschs skikkelser fremstår da ofte som inkarnationen af et menneskes rejse mod sig selv og dermed også mod menneskeheden som helhed. Resultatet er oftest et samfundsbillede, hvor mennesker er alene sammen eller sammen alene; i storbyer eller på forladte landeveje, alle veje fører til selvet og dettes forhold til udenforstående individer. Only Lovers Left Alive følger samme spor, dog i gotisk indpakning med blod, rock n’ roll og kærlighed, som spænder over århundreder.


Copyright:
Miracle Film
Lovers apart
Adam og Eve er elskede. Og har været gift i århundreder. I nutiden bor Eve i Tanger i Marokko og Adam i Cleveland. Og ja, de er såkaldt udødelige væsener, der lever om natten og indtager moderat næring, som de skaffer sig ad diskrete kanaler. Adam har en kontakt på det lokale hospital og Eve mødes jævnligt med en gammel ven i Tangers dæmpede natteliv. Men menneskeblodet er blevet mere og mere kontamineret, og forsyningerne er ved at løbe ud. Hvad stiller man op med sig selv og hinanden og ikke mindst sin moralske kodeks, når man står til snarlig udryddelse?

Lovers unite
Eve genforenes med Adam i Cleveland og det daglige trummerum, de har levet med i lange årrækker, genoptages. Adam arbejder på sin musik og de kører stille ture om natten i byens forladte gader. Der er ikke stort drama på tapetet, og Jarmusch er ikke interesseret i den store, overvældende fortælling om to menneskers altopslugende lidenskab for hinanden. Det har de angiveligt allerede været igennem. Hvad vi i stedet bliver vidne til, er to selvstændige individers måde at interagere med hinanden og den omkringliggende verden. Der sker ufatteligt lidt i filmen, og alligevel sker der alt. Romancen mellem de to udspilles i deres små indgroede vaner, og i de endnu nysgerrige blikke, de sender hinanden. Kærligheden er da i disse vampyrers vidnesbyrd en stille, men vedholdende sag, som binder uden at kvæle og forener uden at sammensmelte.


Copyright:
Miracle Film
I skønne klæder
Den evigt skønne Tilda Swinton og ligeledes formidable Tom Hiddleston bærer deres respektive roller som Adam og Eve med umådelig ynde og slagkraft. Sammen eller adskilt er der ingen tvivl om at de er historiens bankende hjerte, hvortil flere bifigurer melder deres ankomst. I birollerne ses blandt andet den unge lovende, Mia Wasikowska som Eves sprælske lillesøster, Ava; den ligeledes lovende Anton Yelchin som Adams faste stik-i-rend dreng, Ian; den altid stabile John Hurt som Eves tudsegamle vampyrven, Marlowe, og indie darlingen, Jeffrey Wright som Adams kontaktperson på hospitalet. Only Lovers Left Alive er smurt ind i en gotisk atmosfære, hvor flatterende natbelysning, utæmmet hår og 200 år gamle badekåber hører til udtrykket, og hvor der altid er musik i luften. Jarmusch har skabt en verden og et menneskesyn, der er så velkendt som hans andre film, såvel som en kærlighedshistorie, så fortryllende og sært dragende at den matcher den naturkraft og indlevelse, hvormed hans hovedroller agerer.
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Dalida26/4
Lady Bird26/4
Avengers: Infinity War25/4
Bobbi Jene19/4
Hvad vil folk sige19/4
Midnight Sun12/4
Rampage Out of Control12/4
Ud af intet12/4
A Quiet Place5/4
Faces Places5/4
Flere bio-anmeldelser
 
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Blade Runner 20492/3
The Beguiled23/2
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Eva Green spiller i den nye Casino Royal Bond-baben Vesper Lynd. Hvilken af nedenstående film har hun også medvirket i?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google