CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Kvinden i buret

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
2013

Manuskript:
Nikolaj Arcel

Producere:
Louise Vesth
Peter Aalbæk Jensen

Fotograf:
Eric Kress

Klipper:
Morten Egholm
Martin Schade

Komponist:


Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(21 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
07-04-16:
De standhaftige
03-03-16:
Flaskepost fra P
20-01-15:
Fasandræberne
28-11-12:
En kongelig affære
10-04-12:
Beast
06-12-11:
Dirch
03-03-09:
Kandidaten
15-01-08:
Cecilie
17-01-05:
Brødre
26-02-03:
Elsker dig for evigt
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
3 featuretter, 2 klip fra Fasandræberne
Kvinden i buret

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Thriller
Varighed:93 minutter
Instruktør:Mikkel Nørgaard
 
Anmeldelsesdato:28-01-2014
Medvirkende:Som:
Nikolaj Lie KaasCarl Mørck
Fares FaresAssad
Mikkel Boe FølsgaardUffe Lynggaard
Eric EricsonJohan Lundquist
Sonja RichterMerete Lynggaard
Troels LybyHardy
Se komplet creditliste her

Den forsvundne politiker
 
Den krimiinteresserede del af den danske befolkning har for længst stiftet bekendtskab med Carl Mørck og Afdeling Q, og derfor bør den første filmatisering af Jussi Adler-Olsens elskede bogserie være et garanteret hit. Carl Mørck og hans assistent Assad placeres i kælderen på Politigården i København som straf for Mørcks åbenlyse samarbejdsproblemer, og her bliver de sat til at kigge gamle sager igennem, så de kan lukkes endeligt.


Copyright:
Nordisk Film - Christian Geisnæs
Naturligvis følger Mørck heller ikke ordrer i dette tilfælde, så snart er han og Assad i fuld gang med at genoptage opklaringen af sagen om den forsvundne folketingspolitiker Merete Lynggaard, som fem år tidligere forsvandt og tilsyneladende druknede på vej med færgen fra Danmark til Tyskland. Sandheden er naturligvis en ganske anden, og ganske som bogen klippede i tid og sted mellem Mørcks og Meretes fortællinger, så følges samme parallelle struktur her.

Kvinden i buret fortsætter traditionen med, at der kommer gode og intense krimier ud af Skandinavien, og man har stolet så meget på salgspotentialet i projektet, at den mere nuancerede personskildring fra bogen er udskudt til de følgende afsnit i serien. Kun centrale handlingselementer kommer i fokus, og fans af bogen vil uden tvivl savne detaljer og handlingslag, men opstramningen af Jussi Adler-Olsens forlæg er professionelt gjort og sikrer, at hele affæren afvikles på halvanden effektiv time.


Copyright:
Nordisk Film - Christian Geisnæs
Instruktøren Mikkel Nørgaard og ikke mindst manuskriptforfatter Nikolaj Arcel (som også stod bag bearbejdningen af Mænd der hader kvinder) forvandler via deres fravalg Adler-Olsens kombination af grum gyser og næsten socialrealistisk politifortælling til en knugende jagt ind og ned i mørket. Her intensiveres gruen i Merete Lynggaards ophold i 'buret' og opklaringsarbejdet føles som en fortsat spiralbevægelse ned mod den rendyrkede, hævnfyldte ondskab. Det vellykkede stemning trækker på både skandinaviske forbilleder og mørke amerikanske thrillere som f.eks. Seven, og en passende livstræt Nikolaj Lie Kaas virker perfekt i hovedrollen.
 
DVD-vurdering
Det er blevet til to korte klip fra den næste film med Mørck & Assad samt tre små featuretter, der med hver deres fem minutter kigger lidt bag kulisserne.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
jesperyk
3-10-2013 05:44
Fantastisk film. Less is more. Mange bipersoner i bogen er undladt, men til gengæld er historien så stramt fortalt, at det er en ren fornøjelse at se den. Kan varmt anbefales, også selvom man ikke har læst bogen!


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Ocean's 821/6
Violinisten21/6
Love, Simon21/6
I Syrien21/6
Vi ses deroppe14/6
Stor som en sol14/6
Den skyldige14/6
Sommeren 19937/6
Junglebanden7/6
Jurassic World: Fallen Kingdom7/6
Flere bio-anmeldelser
 
De originale21/6
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvad hed skuespillerinden, der spillede Jeanne D'Arc i Carl Th. Dreyers film, The Passion of Jeanne D'Arc?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google