CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Pain & Gain

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2013

Manuskript:
Christopher Markus, Stephen McFeely

Producere:
Michael Bay
Ian Bryce
Donald De Line

Fotograf:
Ben Seresin

Klipper:
Tom Muldoon
Joel Negron

Komponist:
Steve Jablonsky

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Paramount

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 3 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
29-09-16:
Deepwater Horizon
05-07-16:
13 Hours
04-12-15:
Ted 2
04-11-15:
San Andreas
15-12-14:
Hercules
25-11-14:
Transformers: Age of Extinction
30-06-14:
Lone Survivor
18-02-14:
2 Guns
12-08-13:
G.I. Joe: Gengældelsen
13-05-13:
Gangster Squad
25-07-12:
Contraband
06-09-11:
Fast & Furious 5
17-07-07:
Gridiron Gang
12-09-05:
Be Cool
28-07-04:
Welcome to the Jungle
25-02-04:
Bad Boys 2
13-09-00:
Three Kings
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.40:1

Lyd:
Dolby True HD 7.1

Ekstra materiale:
8 featuretter
Pain & Gain

Anmeldt af:Martin Wolsgaard
Genre:Komedie, Krimi
Varighed:129 minutter
Instruktør:Michael Bay
 
Anmeldelsesdato:14-01-2014
Medvirkende:Som:
Mark WahlbergDaniel Lugo
Dwayne JohnsonPaul Doyle
Anthony MackieAdrian Doorbal
Tony ShalhoubVictor Kershaw
Ed HarrisEd DuBois
Rob CorddryJohn Mese
Se komplet creditliste her

Kriminelle bodybuildere à la Bay
 
Med film som Transformers, Bad Boys og The Rock på cv'et er Michael Bay mere end nogen anden amerikansk instruktør blevet synonym med store eksplosioner og grandios, flashy action. Men med blot 26 millioner dollars (i forhold til Bays sædvanlige trecifrede millionbeløb) at gøre godt med i denne omgang ser vi en væsentlig mere afdæmpet og historieorienteret Michael Bay, end vi har set i den seneste årrække. Der er ikke en robot i sigte, og på sin egen måde formår Bay at gøre en lille og personlig film til et actionbrag.


Copyright:
UIP
Den sande historie bag Pain & Gain udspillede sig i Florida i midten af 90’erne. Det hele begyndte med en sær kidnapning, der gik galt på alle tænkelige måder. Den blev udført af tre bodybuildere under navnet "The Sun Gym Gang", og den førte til en af de mest mærkværdige kriminalefterforskninger i Floridas historie. Navnene på trioen er Daniel Lugo, Paul Doyle og Adrian Doorbal, der i Michael Bays version af historien spilles af henholdsvis Mark Wahlberg, Dwayne 'The Rock' Johnson og Anthony Mackie.
Det er et gennemgående tema i historien, at det ikke er sjovt at finde ud af, man ikke er så klog, som man tror, man er. Det oplever Mark Wahlbergs som Daniel Lugo med eftertryk, idet han som naiv og entreprenant protagonist finder på, at en kidnapning nøglen til at opnå den amerikanske drøm.

Pain & Gain har væsentlig færre eksplosioner, end vi er vant til at få serveret af Michael Bay. Den utrolige virkelige historie er i centrum, dog er det svært at være i tvivl om, hvem der har instrueret filmen. Et blødt poprock soundtrack der ledsager en overflod af bikinibabes og smarte biler er som standardinteriør i Michael Bay-film, selvom de ofte ikke tjener andet formål end at se flotte ud. De umiskendelige Bay-elementer passer dog usædvanlig godt til 90’er-Florida omgivelserne, hvorfor filmen både ligner og føles som en actionfilm fra 90’erne. I en helt anden genre kunne Woody Allens Blue Jasmine tidligere på sommeren karakteriseres som 'vintage Woody' – i samme stil kan Pain & Gain snildt karakteriseres som 'retro Michael Bay'.


Copyright:
UIP
Med en spilletid på over to timer føles det til tider som om, filmen træder vande. Dog er trioens paniske forsøg på at slippe helskinnet og rige fra det hele ret sjove at følge. At Pain & Gain fungerer både action- og komediemæssigt skyldes i høj grad Dwayne Johnson. Normalt roses han lige så sjældent for sit skuespil, som han bliver bemærket for andet end sine kolossale overarme. Men i Pain & Gain stjæler han billedet som bodybuilder, narkovrag og genfødt kristen. Han er på "Team Jesus" og næsten billetten værd.
Det største problem i filmen er, at det er svært for alvor at holde med trioen i fokus. De portrætteres ikke som uheldige helte, men derimod som uintelligente, og til en hvis grad usympatiske, bodybuilder-forbrydere. At nyde filmen kræver således overgivelse, men hvis man lader sig rive med, kommer man til at se en af Bays bedste film til dato.
 
DVD-vurdering
Det er 8 superlækre featuretter sat sammen i et time langt farverigt kig bag kulisserne til indspilningen af Pain and Gain, der udgør blu-ray’en bonusmateriale. Det lyder måske ikke omfattende, men man godt rundt om i krogene af optagelserne med Michael Bay i centrum for løjerne og en god håndfuld af filmens andre deltagere som selskab.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Simon
7-9-2013 07:10
Helskinnet?!! Lol! Du mener vist helskindet :-)


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Efter stormen25/5
Sweet Dreams25/5
Alt eller intet25/5
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge24/5
Safari24/5
Free Fire24/5
3 ting18/5
Cézanne og Zola18/5
Alien: Covenant17/5
Kong Arthur: Legenden om sværdet11/5
Flere bio-anmeldelser
 
Nocturnal Animals26/5
Collateral Beauty19/5
Den hundredetårige der stak af fra regningen og forsvandt15/5
Syng1/5
American Honey28/4
Arrival24/4
Rogue One: A Star Wars Story18/4
Allied10/4
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem har instrueret den deprimerende svenske film Slangens Vej?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google