CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Rush

Produktionsland:
USA, UK, Tyskland

Produktionsår:
2013

Manuskript:
Peter Morgan

Producere:
Andrew Eaton
Eric Fellner
Brian Grazer
Ron Howard
Peter Morgan
Brian Oliver

Fotograf:
Anthony Dod Mantle

Klipper:
Daniel P. Hanley
Mike Hill

Komponist:
Hans Zimmer

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Midget Entertainment

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(5 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
10-12-15:
In the Heart of the Sea
10-03-14:
Thor: The Dark World
10-10-12:
Snow White and the Huntsman
26-04-12:
The Avengers
13-09-11:
Thor
24-01-06:
Edukators
08-03-04:
Goodbye, Lenin!
18-09-02:
Et smukt sind
27-08-02:
Willow
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.35:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
10 slettede scener, feturetter
Rush

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Action, Drama
Varighed:117 minutter
Instruktør:Ron Howard
 
Anmeldelsesdato:05-02-2014
Medvirkende:Som:
Chris HemsworthJames Hunt
Daniel BrühlNiki Lauda
Olivia WildeSuzy Miller
Christian McKayAlexander Hesketh
Pierfrancesco FavinoClay Regazzoni
Alexandra Maria Lara Marlene Knaus
Se komplet creditliste her

Et højoktant brøl af en film
 
Bag en anonym titel, en upræcis plakat og fra den efterhånden lidt uinteressante Ron Howards hånd kommer måske en af årets mest medrivende og dynamiske film. En lodret overraskelse, men så afgjort en velkommen en af slagsen. Howard vender efter Dan Brown-filmatiseringerne tilbage til den biografiske fortælling, som han også mestrede flot i f.eks. Apollo 13, og med Peter Morgan (The Queen, Frost/Nixon)s meget præcise manuskript forvandler han Formel 1-sæsonen anno 1976 til et blændende portræt af de to vidt forskellige personligheder, der dominerede feltet.


Copyright:
UIP
Østrigske Niki Lauda er vores fortæller. En velforberedt, kalkuleret og metodisk racerkører, som altid er velforberedt og betragter sporten som et regnestykke, der skal gå op. Han starter i de lavere rækker i starten af 70’erne og møder her legebarnet James Hunt, der lever som om hver dag var den sidste, og i en sky af kvinder, stoffer og sprut kører han racerbil som en sand mester. De to vokser op side om side i det professionelle racermiljø op gennem 70’erne, indtil de dyster om verdensmesterskabet i de afgørende år 1975-1976.

Rush er en magtdemonstration af en fortælling om to livsfilosofier, skildringen af et konstruktivt fjendskab og en blændende sportsfilm – på én gang. Der spilles forrygende af Chris Hemsworth, som får lagt ekstra dimensioner på hans ellers elskelige muskelfigurer og ikke mindst af tyske Daniel Brühl som Lauda, der i et enkelt blik samler både misundelse, afsky og fascination, når han møder den brite, han (over)lever for at kunne slå.


Copyright:
UIP
Formel 1-sporten er stadig en nicheting for et dedikeret publikum, og det kan ligge Rush til last, men man bør bevæge sig om bag titel, plakat og handlingsreferat og i en ubetinget overgivelse opleve denne dynamiske og dramatiske fortælling om en legendarisk dyst, men så sandelig også et nuanceret drama om to vidt forskellige måder at gribe livet an på. Rush kommer til fremgå af mange kommende lister over alle tiders bedste sportsfilm, og ganske uventet er den en af årets mest helstøbte historier.
 
DVD-vurdering
Ti slettede scener, som er rimelig korte, og fem featuretter, der går bag om filmen, figurerne og filmfolkene. Det fylder ikke meget, men det er stadig vældig godt: Medrivende og interessant. Et kommenspor fra fx Ron Howard havde været en luksus, men dvd’ens bonus er bestemt anbefalelsesværdigt.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Peter
14-9-2013 23:57
Hr. Frederik Vandrups anmeldelser har altid været en rigtig god rettesnor for mig, men jeg må indrømme at jeg har svært ved at dele hans jublende begejstring for RUSH, og jeg forstår SLET ikke hvordan et respekteret (og for mig højt elsket) Cinemazone kan give filmen fem stjerner.

Racerscenerne er flotte, bevares, men heller ikke mere end det - de mangler ganske enkelt evnen til at rive publikum med. Skuespillet er stift og utroværdigt, og reddes kun af Daniel Brühls energiske og troværdige Niki Lauda.

Endelig fandt jeg personskildringen af Hunt og Lauda ligeså hul som en tom papkasse. Jeg sad med uforløste frustrationer og manglede blandt andet skildringer af hvad der driver dem, indgående kendskab til deres følelser op til løbene og hvorfor de sætter livet på spil hver gang, de kører et løb.

Jeg sad hele tiden og fornemmede, at der var en virkelig god film lige under overfladen - bare synd at den aldrig fik lov til at komme frem ... øv!


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Sweet Dreams25/5
Alt eller intet25/5
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge24/5
Safari24/5
Free Fire24/5
3 ting18/5
Cézanne og Zola18/5
Alien: Covenant17/5
Kong Arthur: Legenden om sværdet11/5
Prøven11/5
Flere bio-anmeldelser
 
Syng1/5
American Honey28/4
Arrival24/4
Rogue One: A Star Wars Story18/4
Allied10/4
Fantastiske skabninger... og hvor de findes31/3
The Accountant27/3
Doctor Strange21/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvad hedder George Clooneys onkel, der i 1950 havde sit livs rolle som Cyrano de Bergerac?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google