CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Escape Plan

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2013

Manuskript:
Miles Chapman

Producere:
Robbie Brenner
Mark Canton
Randall Emmett
George Furla
Kevin King Templeton

Fotograf:
Brendan Galvin

Klipper:
Elliot Greenberg

Komponist:
Alex Heffes

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 4 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
13-05-14:
Grudge Match
08-07-13:
The Last Stand
10-06-13:
Bullet to the Head
04-12-12:
The Expendables 2
07-01-11:
The Expendables
14-07-03:
Terminator 2 - Judgment Day
27-09-00:
Cliffhanger
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.40:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Trailers
Escape Plan

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Action, Thriller
Varighed:111 minutter
Instruktør:Mikael Håfström
 
Anmeldelsesdato:25-02-2014
Medvirkende:Som:
Sylvester StalloneRay Breslin
Arnold SchwarzeneggerRottmayer
Jim CaviezelWillard Hobbes
Amy RyanAbigail
Sam NeillDr. Emil Kaikev
Vincent D'OnofrioLester Clark
Se komplet creditliste her

Flugtkongens mareridt
 
Arnold Schwarzenegger og Sylvester Stallone var centrum for den store 'action-krig' i 80’erne, hvor publikum skiftevis jublede over det østrigske overmenneske og den hårdt kæmpende Stallone. Nu nærmer de sig pensionsalderen, men med Escape Plan når de en ekstra tur i manegen.


Copyright:
Nordisk Film
Det er svenske Mikael Håfström, Oscarnomineret for den fine Ondskab, som har stået ved roret på denne generelt veludførte, men også vældig forudsigelige omgang fængselsaction. Ray Breslin (Stallone) er ekspert i design af fængsler, og han lever af at lade sig sætte bag tremmer for derefter at bryde ud og bevise anstalternes mangler. En dag får hans firma, der ledes af en slesk Vincent D'Onofrio, et tilbud de ikke kan afslå. Dobbelt hyre for at teste et hemmeligt privatejet fængsel, som er designet efter alle (Breslins) forskrifter og bruges til at slippe af med de forbrydere, man helst aldrig vil se mere til.

Breslin ryger ind, men snart viser det sig, at noget er helt galt. Han er ikke længere på arbejde, men snydt og bedraget – og indsat i verdens mest sikre fængsel under ledelse af en psykopatisk fængselschef. Han bliver modvilligt venner med den insisterende Emil Rothmayer (Schwarzenegger) og snart begynder de at planlægge deres vej ud.


Copyright:
Nordisk Film
Fængselsflugtfilm deler kvaliteter med kupfilm, og når plottet er veludtænkt og effektivt udført, så rummer genren en hel basal spænding. Escape Plan underholder ganske forsvarligt i den første halvdel, hvor vi introduceres til Breslins arbejde og følger hans vej ind i den hemmelige og sadistiske anstalt, der går under navnet "The Tomb", men desværre går der rutine i den, og våben og muskler tager over fra den snuhed, der ellers har præget løjerne.

Det bedste ved Escape Plan er dog at se en Arnold i kåd topform. Han nyder rollen som den livstidsfangen med hemmeligheder på kistebunden, og han får lov at give den gas på rablende tysk og i klassisk kill-mode med et ordentligt maskingevær i favnen. Arnold redder dagen og giver filmen al det humør, der gør den til en lille anbefaling på trods af at den forfalder til vanetænkning og slidte klichéer.
 
DVD-vurdering
En bunke trailers og intet andet.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (2 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Daniel
12-3-2014 10:27
Cry moar, Mads.

mads
17-10-2013 13:04
Har lige set filmen i biografen. Det er den dårligste film, jeg nogen sinde har set, den er så himmelråbende elendig at man skulle tro det er løgn. EN virkelig virkelig ringe film. Man græmmes.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Ocean's 821/6
Violinisten21/6
Love, Simon21/6
I Syrien21/6
Vi ses deroppe14/6
Stor som en sol14/6
Den skyldige14/6
Sommeren 19937/6
Junglebanden7/6
Jurassic World: Fallen Kingdom7/6
Flere bio-anmeldelser
 
De originale21/6
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem har Dianne Wiest ikke spillet mor til?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google