CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Malavita

Produktionsland:
USA, Frankrig

Produktionsår:
2013

Manuskript:
Luc Besson, Michael Caleo

Producere:
Luc Besson
Ryan Kavanaugh
Virginie Silla

Fotograf:
Thierry Arbogast

Klipper:
Julien Rey

Komponist:
Evgueni Galperine
Sacha Galperine

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Scanbox

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 4 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
03-08-17:
Valerian and the City of a Thousand Planets
13-05-14:
Grudge Match
10-01-12:
Colombiana
08-06-11:
Little Fockers
26-07-10:
From Paris With Love
09-06-09:
Taken
19-02-07:
Angel-A
04-11-03:
Analyze That
16-05-00:
Leon
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.35:1

Lyd:
DTS-HD 5.1

Ekstra materiale:
2 featuretter
Farvel til Mafiaen

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Action
Varighed:111 minutter
Instruktør:Luc Besson
 
Anmeldelsesdato:28-02-2014
Medvirkende:Som:
Robert De NiroFred Blake / Giovanni Manzoni
Michelle PfeifferMaggie Blake
Dianna AgronBelle Blake
John D'LeoWarren Blake
Tommy Lee JonesRobert Stansfield
Vincent PastoreFat Willy

Usympatisk og ucharmerende
 
Luc Besson er en sjov type. Han startede sin karriere med seriøse og interessante bud på moderne drama-hybrider (Subway, The Big Blue, La Femme Nikita), men ud over fanboy-favotitten, Leon, har han siden hen ikke instrueret noget særlig mindeværdigt. Han har både skrevet og produceret en enorm bunke actionfilm, men de er efterhånden begyndt at ligne hinanden lidt for meget.


Copyright:
Scanbox
Farvel til mafiaen er ikke rigtig en undtagelse. Han har ellers sikret sig Robert De Niro og Michelle Pfeiffer i de to hovedroller, men disse har heller ikke samme status som i 80’erne/start 90’erne. Hele mafia-temaet føles også slidt, men der gemmer sig en god idé om en familie på dybt vand under overfladen. Den meget brutale, voldelige og kyniske overflade. Farvel til mafiaen lægger ikke skjul på sin sorte humor, og dens Goodfellas-hyldest er heller ikke ufin (selveste Martin Scorsese er da også executive producer på filmen), men det er langt fra charmerende fx at se den 17-datter gennemtæve en skolekammerat med en tennisketsjer – også selvom tumpen havde fortjent en overhaling. Filmen formår simpelthen ikke at holde sig indenfor de acceptable grænser af morsom vold og underholdende dårlig stil.

De Niro hygger sig med sin nyeste gangsterfigur Giovanni Manzoni, som sammen med fruen, datteren og sønnen er blevet sat i det filmisk berømte witness protection program. Den slags ser vi ofte, men her er familien blevet flyttet hele vejen til Normandiet i Frankrig. De har vist flyttet en del rundt, senest var det den franske riviera, og den bryske agent der har ansvaret for dem, spillet helt efter skabelonen tilsat lidt glimt i øjet af Tommy Lee Jones, er vist ved at være godt trætte af deres manglende evne for at følge ordre og opføre sig korrekt. Deres 'familie' hjemme i New Jersey er også ved at være på sporet af dem, så det ser ikke godt ud.


Copyright:
Scanbox
Det ser heller ikke godt ud for franskmændene. De stakkels gallere har faktisk aldrig fremstået mere utiltalende end her. Bumsede, ulækre, dumme, grimme og irriterende. Man skulle næsten tro filmen var lavet af en italiener! Men for at få disse enerverende amerikanere til at fremstå sympatiske har man vel set sig nødsaget til at tegne alle omkring dem i endnu mere uflatterende lys. Det hjælper ikke rigtig på underholdningsværdien at løjerne er så tegneserieagtige. Filmen fungerer tydeligvis bedst når hr og fru stikker-gangster søger selskab hos agenterne der overvåger dem eller i hinandens selskab, men Besson & Co. insisterer på at fylde familiehyggen med latterlige franskmænd og psykotiske gangstere, og snart eksploderer denne bizarre sorte komedie i voldeligt blodbad. Endnu en meget lidt mindeværdig film på Luc Bessons efterhånden håbløse CV.
 
DVD-vurdering
To featuretter (og fire trailers) er vedlagt og selvom de ser fine ud, er kun et af dem med undertekster, så forstår man ikke fransk er man godt på røven. Den korte making-of-featurette (den med underteksterne) handler mest om Luc Besson, rettere den handler udelukkende om Besson. Lidt kvalmende. Havde det bare været "10 Rules To Be A Good Mafioso", der havde været tekstet (eller kunne man fransk!) kunne vi have lært lidt om hvordan filmen blev sat sammen.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
James
12-7-2014 11:29
I saw your advert in the paper


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Darling19/10
Kære far19/10
Brylluppet12/10
Snemanden12/10
Good Time12/10
Blade Runner 20495/10
My Little Pony: Filmen5/10
Gensynet5/10
The Beguiled5/10
Hobbyhorse Revolution4/10
Flere bio-anmeldelser
 
Wonder Woman16/10
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge9/10
Alien: Covenant6/10
Free Fire2/10
Get Out26/9
Kong Arthur: Legenden om sværdet25/9
Boss Baby15/9
Guardians of the Galaxy Vol. 211/9
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem var oprindelig castet som Catwoman i Batman Returns - men droppede optagelserne, da hun blev gravid?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google