CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Thor: The Dark World

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2013

Manuskript:
Don Payne, Christopher Yost, Christopher Markus, Stephen McFeely

Producere:
Kevin Feige

Fotograf:
Kramer Morgenthau

Klipper:
Dan Lebental
Wyatt Smith

Komponist:
Brian Tyler

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Walt Disney Studios Motion Pictures

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(7 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
21-03-17:
Doctor Strange
09-11-15:
Terminator Genisys
23-09-15:
Avengers: Age of Ultron
05-02-14:
Rush
10-10-12:
Snow White and the Huntsman
18-09-12:
The Cabin in the Woods
26-04-12:
The Avengers
24-01-12:
Midnight in Paris
13-09-11:
Thor
26-01-10:
G.I. Joe
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.40:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Slettet scene, Captain America-reklame
Thor: The Dark World

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Action, Fantasy
Varighed:107 minutter
Instruktør:Alan Taylor
 
Anmeldelsesdato:10-03-2014
Medvirkende:Som:
Chris HemsworthThor
Natalie PortmanJane Foster
Tom HiddlestonLoki
Christopher EcclestonMalekith
Idris ElbaHeimdall
Anthony HopkinsOdin
Se komplet creditliste her

Brødrekamp i Valhal
 
Thor er bestemt ikke den mest interessante af superheltene i Avengers-crewet, men nu er den anden film om hans meritter klar i biograferne under ledelse af ”Game of Thrones”-instruktøren Alan Taylor, og der er dømt kulørte rumløjer for hele budgettet. Thor har siden den første film kun været et kort smut på jorden (i The Avengers), og det er hans kæreste Jane Forster noget utilfreds med. Hun forsker stadig efter forbindelsen til de andre verdener i håbet om at forstå, hvad det var, der skete sidst gudesønnen lagde vejen forbi.


Copyright:
Walt Disney Studios Motion Pictures
I Valhal er der travlt. Der har været ubalance i universets mange verdener, som nu tilmed er på vej til at lægge sig på linje, så tid og sted smelter sammen og tillader de mange universer at interagere, så Thor har været på overarbejde for at holde styr på tropperne. Han får dog ekstra travlt, da en af universets ældste urkræfter bliver sluppet løs og sortelvenes leder Malakith genoptager sin plan om at henlægge alle ni verdener i evigt mørke. Plottet er med andre ord en omgang rumvrøvl af mest indviklede slags.

Derfor er det faktisk også en bedrift, at Taylor & Co. får en helt hæderlig superheltefilm ud af forestillingen. Thor-figuren mangler charme og vid sammenlignet med sine kolleger i branchen og overlever kun på Chris Hemsworths evne til at smile bredt og længe, og på indholdssiden fornemmer man, at folkene bag i flere tilfælde hellere ville have lavet en Star Trek-film, for mellem Thors hammer og Valhals alt andet end nordiske udseende vrimler det med rumskibe og laserkampe – men manuskriptet får alligevel gode grin ud af al virakken, og rent teknisk leveres varen i bimlende kulørt 3D.


Copyright:
Walt Disney Studios Motion Pictures
Anthony Hopkins er ulidelig som Odin, mens Stellan Skarsgaard har smidt bukserne og giver jord-forskeren med forståelse for galaksens situation en passende vanvidspræg, men på skuespilfronten er det Tom Hiddleston, der ejer filmen i sin tredje tur som den luskede lurendrejer Loke, som selv ikke brormand Thor kan stole på – men som alligevel bliver en nøglefigur til at løse problemet med Malakith. Han har en fest som den spydigt kommenterende bandit, og i modsætning til hans titelbærende broder, så har han al den karisma og tiltrækningskraft, der også gjorde, at han fyldte skurkerollen ud i den store Avengers-reunion. Thor: The Dark World er en hæderligt realiseret historie fra Thor-universet, men overbeviser stadig ikke om, at Thor-figuren fortjener så mange film flere i eget navn.
 
DVD-vurdering
Ud over en enkel slettet scene er der ikke meget ekstramateriale at komme efter på dvd-udgaven. Det finder man derimod på blu-ray'en, som vi desværre ikke har fået stillet til rådighed. Men den skulle indeholde kommentarspor, flere featuretter og endnu flere slettede scener. Vi anbefaler derfor at man får fingerne i den i stedet.

DVD'en har dog Captain America: The Winter Soldier-reklamen med. En meget lille trøstepræmie.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
HeavenZanny
31-10-2013 21:50
Frederik nævner slet ikke, at det værste i filmen er den flade måde, Jane Foster folder sig ud på i filmen. Hun kunne jo ligeså godt have været en tomhjernet gås, og man savner handlekraft :) Men Tom Hiddleston er og bliver skurken, man elsker at hade, uanset hvad han så ellers gør af nederdrægtige ting, så er det aldrig kedeligt :) Alene af den grund giver jeg gerne Thor flere film - blot Loke følger med...


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
69 Minutes of 86 Days17/8
Hjemme i Verden17/8
Superswede: En film om Ronnie Peterson17/8
Patriarken17/8
Lys i mørket17/8
The Big Sick17/8
The Dark Tower17/8
Danserinden10/8
Annabelle 2: Skabelsen10/8
Fortiden foran os10/8
Flere bio-anmeldelser
 
Ghost in the Shell11/8
Kong: Skull Island8/8
T2 Trainspotting28/7
20th Century Women25/7
Logan24/7
La La Land17/7
A Cure for Wellness10/7
The Great Wall4/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Eva Green spiller i den nye Casino Royal Bond-baben Vesper Lynd. Hvilken af nedenstående film har hun også medvirket i?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google