CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Turbo

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2013

Manuskript:
Darren Lemke, Robert D. Siegel, David Soren

Producere:
Lisa Stewart

Fotograf:
Chris Stover

Klipper:


Komponist:
Henry Jackman

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
Fox/Paramount

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 4 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
23-10-17:
Filmen om Kaptajn Underhyler
19-11-13:
The Way, Way Back
21-10-13:
Croods
13-12-11:
Green Lantern
25-11-10:
The Other Guys
23-03-10:
Adventureland
16-02-10:
Away We Go
12-12-06:
American Splendor
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.35:1

Lyd:
DTS-HD 5.1

Ekstra materiale:
Featuretter, slettet scene, musikvideo, storyboardsekvens, tegnetips, spil, trailer
Turbo

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Animation
Varighed:95 minutter
Instruktør:David Soren
 
Anmeldelsesdato:12-03-2014
Medvirkende:Som:
Mathias Klenskedk.st: Turbo
Søren Ulrichsdk.st: Chet
Simon Stenspildk.st: Tito
Mads M. Nielsendk.st: Pisken
Amin Jensendk.st: Amin Jensen
Caspar Phillipsondk.st: Guy Gagné
Se komplet creditliste her

NitroOxid i blodet
 
Livet er aldrig nemt for dem, der ønsker sig andet steds hen. Ifølge DreamWorks’ nyeste animationsfilm Turbo gælder det også fartgale havesnegle, der ikke kan affinde sig med jobbet som tomatopsamler (tilmed i den rådne afdeling) i baghaven. Sådan en er Theo, hvis storebror Chet er ganske tilfreds med sit arbejde i tomatbedet i modsætning til Theo, som længes væk.


Copyright:
Fox Film
De drømmende brødre
Alting forandres dog for ulykkelige Theo, da han en vild nat i storbyen overværer et af den slags billøb de første tre Fast & Furious-film bugnede af. Tilmed bliver han suget ind i en af de farlige biler, der naturligvis har installeret NOS (Nitro Oxide Systems), og som en anden Spider-Man muteres Theos celler nu med gasarten, der gør at "sneglefart" pludselig får en helt ny betydning. Theo bliver simpelthen til Turbo. Hans nye evner gør ham ikke mere lykkelig tilbage i sneglelejren, men her forbliver han ikke længe. Nogle dumme krager snupper nemlig bror Chet, og så suser Turbo efter dem, og ender hos en anden ulykkelig fyr med store drømme. Food truck-ejeren Tito, der overraskende ser store muligheder i Turbo – og ikke som et punkt på menuen.

Fræsende festlig
Turbo er den klassiske Grimme Ælling-fortælling om ikke at passe ind og om at finde sin sande identitet. En morale næsten alle børn kan relatere til, også selvom hovedpersonerne er snegle. Turbo-Theo er nemlig en hyggelig lille fyr med hjertet på rette sted og hovedet helt i skyerne, men han lærer en god portion lektioner undervejs og det sker i høj fart og under festlig stemning. For med Turbo som kælenavn kan tingene ikke gå stille for sig. Det samme var tilfældet med Disneys animerede fartfilm Flyvemaskiner, men hvor denne var en tand for baby-nuttet og lugtede af billig kopivare, er Turbo anderledes børnefræk. Den henvender sig også mere til de større børn og de ægte fart-freaks. Store dele af filmen udspiller sig tilmed i Indianapolis, hvor Indy 500-løbet fylder en god del af plottet.


Copyright:
Fox Film
Slidt men farverig
Charmen ved Turbo er mindst lige så meget de farvede bifigurer. Især de andre snegle, der er i stald hos Tito, hjælper med at trække i smilebåndene, mens Tito og Chet spiller mere på dramatiske handlingstråde i filmen. Folkene bag løjerne formår dog fint at flette det søde med det sprøde, og Turbo overlever faktisk sin forudsigelige udvikling og stereotype familiedynamik fordi den netop fokuserer på at være farvestrålende og underholdende. Tito og hans storebror Angelo holder til i et nedslidt butikscenter, hvor solidariteten hersker blandt de multikulturelle figurer. Selv de andre svært pimpede fart-snegle tager godt imod Turbo. Sammenhold og støtte er generelt vejen til succes ifølge filmens morale. Pædagogisk korrekthed og top tunet underholdning er en overraskende kombination, når det handler om billøb og fysiske umuligheder, men Turbo kører sit eget løb og er en ægte vinder.
 
DVD-vurdering
Der er et par featuretter med på blu-ray’en, som er overkommelige i længde og tempo. De er selvfølgelig ikke oversat til dansk men i det mindste tekstet. Børnevenlige er de heldigvis, som musik-featuretten "Smoove Move's Music Maker", der er sammensat af musikdelene fra filmen samt en misikvideo med Snoop Dogg.

Sjovest er indslagene "Team Turbo: Tricked Out", der præsenterer de farverige snegle, og især menupunktet med tegnetips, "Be An Artist", til hvordan man selv kan tegne sneglene er godt for det yngre publikum. Det varer en time og er inddelt i 8 snegle (well, 7: Turbo optræder i to udgaver) og en specialudgave.

Man kan også lege 'påklædningssnegl' i indslaget "Shell Creator", hvor mulighederne er mange og bestemt ikke alle lige kønne, men skægt for alle os barnlige sjæle. Man bliver altså ikke meget klogere på filmen, men får derimod lov at lege med figurerne og det er næsten lige så godt.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Justice League16/11
Rodin16/11
Glasslottet16/11
QEDA16/11
Ballerina9/11
The Killing of a Sacred Deer9/11
Monsieur Verdoux9/11
Den unge Karl Marx9/11
Human Flow9/11
The Shining9/11
Flere bio-anmeldelser
 
Transformers: The Last Knight13/11
It Comes at Night10/11
The Mummy6/11
Filmen om Kaptajn Underhyler23/10
Baywatch20/10
Wonder Woman16/10
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge9/10
Alien: Covenant6/10
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken dansk skuespiller har lavet både Black Hawk Down og Kingdom of Heaven med Ridley Scott?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google