CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Ender's Game

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2013

Manuskript:
Gavin Hood

Producere:
Orson Scott Card
Robert Chartoff
Lynn Hendee
Alex Kurtzman
Linda McDonough
Roberto Orci
Gigi Pritzker
Ed Ulbrich
Ivy Zhong

Fotograf:
Donald McAlpine

Klipper:
Lee Smith
Zach Staenberg

Komponist:
Steve Jablonsky

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Walt Disney Studios Motion Pictures

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(5 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
20-04-17:
The Edge of Seventeen
09-09-16:
Eye in the Sky
04-05-16:
Eye in the Sky
07-05-15:
Blade Runner - The Final Cut
27-08-13:
42
13-10-09:
X-Men Origins: Wolverine
19-09-06:
Tsotsi
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.40:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
5 trailers
Ender's Game

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Action
Varighed:114 minutter
Instruktør:Gavin Hood
 
Anmeldelsesdato:04-04-2014
Medvirkende:Som:
Asa ButterfieldEnder Wiggin
Hailee SteinfeldPetra Arkanian
Moises AriasBonzo
Harrison FordColonel Hyrum Graff
Ben KingsleyMazer Rackham
Abigail BreslinValentine Wiggin
Se komplet creditliste her

Computerspilsgenerationen i rumkamp
 
Science fiction-romanen "Ender's Game" har haft en lang rejse fra sit første oplag i 1985 til filmudgaven i 2013. Forfatteren Orson Scott Card har fastholdt stram kontrol med sit populære værk, og han har også været tæt på tilblivelsen af denne tidsmæssigt opdaterede udgave, som sydafrikanske Gavin Hood (Tsotsi, Rendition ) har instrueret.


Copyright:
Walt Disney Studios Motion Pictures
Ender er en dreng i en fremtid, hvor Jorden har været invaderet af en fremmed race 50 år tidligere, og nu frygter man endnu et altødelæggende angreb. Klodens nationer forsøger derfor at sammensætte en hær, der kan nedkæmpe modstanden – og i en erkendelse af, at børns reaktionsevner er overlegne på grund af deres klarsyn, handlekraft og rigelige mængder computerspil – er de foretrukne, når de militære ledelsesposter skal besættes.

Historien rummer en fin blanding af komplicerede etiske dilemmaer og den helt basale fascination over som barn at få adgang til et voksenunivers. Nutidens unge vil kunne genkende universet fra netop computerspillene, og Ender's Game formår fint at åbne diskussionen for, hvor lille eller stor sammenhæng, der er mellem handlinger i et computerspil – og de tilsvarende omsat til virkeligheden.


Copyright:
Walt Disney Studios Motion Pictures
Filmens første halvdel, hvor Ender udtages til træningsprogrammet og helt i tråd med high school-genren møder både gode og dårlige 'klassekammerater' ombord på Kampskolen ude i rummet, er velfungerende og gedigent underholdende. Harrison Ford gør en fornuftig, lidt mekanisk, indsats som obersten, der ser Enders evner og gør sit for at fremelske dem, mens de unge i højere grad fylder rollerne snarere end egentlig dominerer dem.

Efterhånden som Ender forfremmes og skal til de afsluttende eksamener, bliver strukturen lidt rodet, fordi en masse handling skal afvikles hurtigt – og især den chokerende og overraskende slutning kommer til at hænge som en lidt sær sidebemærkning i stedet for et klimaks, der for alvor sætter forholdet med computerspil og virkelighed i relief. Det er dog en mindre anke mod en ellers visuelt overbevisende science fiction-fortælling for alle større knægte med rumdrømmene i behold.
 
DVD-vurdering
Der er kun en håndfuld trailers med på dvd-udgivelsen.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Kingsman: The Golden Circle21/9
Kærligheden flytter ind21/9
Paula21/9
LEGO Ninjago filmen21/9
I min datters navn21/9
Paris må vente21/9
Borg14/9
God's Own Country14/9
En fremmed flytter ind14/9
American Assassin14/9
Flere bio-anmeldelser
 
Guardians of the Galaxy Vol. 211/9
Fast & Furious 88/9
Smølferne: Den hemmelige landsby28/8
The Salesman25/8
Loving21/8
Elle18/8
Life15/8
Skønheden og udyret14/8
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Ellen Burstyn indvilligede i at medvirke i The Exorcist efter at producerne ændrede en scene – hvilken en var dette?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google