CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The World's End

Produktionsland:
UK

Produktionsår:
2013

Manuskript:
Simon Pegg, Edgar Wright

Producere:
Tim Bevan
Eric Fellner
Nira Park

Fotograf:
Bill Pope

Klipper:
Paul Machliss

Komponist:
Steven Price

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Universal/Sony Pictures

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 4 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Nyheder:
29-10-14:
TV-serie: Fargo – sæson 1
 
Anmeldelser:
19-12-17:
Baby Driver
25-10-11:
Paul
07-03-11:
Scott Pilgrim mod verden
27-02-09:
How to Lose Friends & Alienate People
12-08-08:
Run Fatboy Run
20-07-07:
Hot Fuzz
15-12-04:
Shaun of the Dead
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.35:1

Lyd:
DTS-HD 5.1

Ekstra materiale:
Kommentarspor, 2 featuretter, slettet scene, trailers
The World's End

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Komedie
Varighed:109 minutter
Instruktør:Edgar Wright
 
Anmeldelsesdato:18-04-2014
Medvirkende:Som:
Simon PeggGary King
Nick FrostAndrew Knightley
Martin FreemanOliver
Paddy ConsidineSteven
Eddie MarsanPeter
Rosamund PikeSam
Se komplet creditliste her

Invasionen af ungdommens uskyld
 
Edgar Wright er i selskab med Simon Pegg en af de mest kreative og humoristiske instruktører, når det handler om at tage en filmgenre og give den et stort, varmt og skævt knus. De gjorde det i fint fællesskab med zombiekomedien Shaun of the Dead og politifilmen Hot Fuzz, og nu får science fiction-genren i den særlige "alien invasion"-kategori samme overhaling.


Copyright:
UIP
Strukturen er den samme som tidligere. Først etablerer vi vores figurer og får sat lidt kød på sidebenene som i tilfældet Gary King og hans gamle gruppe af knægte fra ungdommen. Gary var frontfiguren og primus motor i blandt andet gruppens legendariske forsøg på at nå "The Golden Mile" i den søvnige provinsby. 12 pubber på en aften – en pint pr. pub. Det mislykkedes tilbage i de unge dage, hvor ingen af dem nåede til den 12. pub på turen – The World's End – og det har naget Gary King helt frem til nu.

Hvor resten af de unge knægte er vokset op til tæmmede og velfriserede mønsterborgere, hænger Gary stadig fast i 90’ernes, og nu har han ét eneste mål for øje – at samle gruppen og fuldføre den forkætrede Golden Mile. Første halvdel af The World's End er et bittersødt stykke med reunion-nostalgi, om den fortabte søn der aldrig kom videre i livet – og de andre, som ikke ønsker sig tilbage. Den tabte uskyld, de knuste livsdrømme – og ikke mindst de akavede forsøg på at finde tilbage til ungdommens spontane dynamik. Det er pinligt og sørgeligt – og i øvrigt godt observeret af Wrights kærligt-satiriske kamera.
Traditionen tro rummer en Wright-film dog mere end bare nostalgi, og så sandelig også her, hvor hjembyens monotoni viser sig at dække over en langt værre sandhed. Ikke meget skal afsløres, men klassikeren Invasion of the Body Snatchers har i høj grad været en inspiration – og på sin egen måde er The World's End en af de bedre genindspilninger af Don Siegels original.


Copyright:
UIP
Det er som altid en fornøjelse at begive sig ind i Wright og Peggs hyldest-universer, hvor genrer genåbnes og kærligt omfavnes. Alien invasion-temaet har altid fungeret som allegorier over udefra kommende trusler, men her bruges det om noget meget nært. Om barndommens tabte univers, hvor selv de mindste provinsbyer fremstod store og uovervindelige. Om uskylden, der fortager sig og erstattes med klarsyn og perspektiv. Det er godt set – og det virker forbilledligt som et underliggende tema, der ikke sløver tempoet unødigt, når handlingen skifter fra drama til action.

Der er lidt strukturel inerti i plottets fokus på at nå alle 12 pubber igennem, men omvendt så mange gyldne øjeblikke undervejs, mens gruppen ansigt til ansigt med al verdens destruktion og modgang først samles helt, før den stille og roligt splittes igen. Gary King får så sandelig sin revanche overfor de velfungerende kammerater, den søvnige hjemby og alle de spildte år – og Wright giver endnu et veloplagt bud på, hvordan en homage til en genre dybt forankret i fiktionen trods alt stadig kan føles som et stykke nærværende persondrama.
 
DVD-vurdering
Blu-ray'en byder på en enkel slettet scene og to featuretter, som måske ikke lyder ikke af meget, men kvaliteten er til gengæld i top, så der er rigeligt at komme efter, især de sammenlagt 48 minutters making of-indslag, "Completing The Golden Mile: The Making of The World's End, Chapter 1 + 2", er underholdende og informative.

Kommentarsporet med Simon Pegg og Edgar Wright er selvfølgelig også en fest. Makkerparret hygger sig tydeligvis sammen og leverer alligevel en masse fine anekdoter, mens de uddyber processen med at lave filmen. Must hear, når nu man har fået fat i udgivelsen.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Vi ses deroppe14/6
Stor som en sol14/6
Den skyldige14/6
Sommeren 19937/6
Junglebanden7/6
Jurassic World: Fallen Kingdom7/6
Fædre og sønner6/6
Isle of Dogs31/5
Mit Grønland24/5
Skjold & Isabel24/5
Flere bio-anmeldelser
 
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Blade Runner 20492/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem instruerede After Hours?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google