CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Salvation

Produktionsland:
Danmark, UK, Sydafrika

Produktionsår:
2014

Manuskript:
Kristian Levring, Anders Thomas Jensen

Producere:
Sisse Graum Jørgensen

Fotograf:
Jens Schlosser

Klipper:
Pernille Bech Christensen

Komponist:
Kasper Winding

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(8 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
15-03-16:
TV-serie: Penny Dreadful – sæson 2
 
Anmeldelser:
28-11-12:
En kongelig affære
14-02-12:
De tre musketerer 3D
01-03-11:
Hævnen
13-10-08:
Flammen & Citronen
24-04-07:
Casino Royale
24-07-06:
Bang Bang Orangutang
05-09-05:
Dag og Nat
01-12-04:
Kong Arthur
 


The Salvation

Anmeldt af:Nikolaj Kennov
Genre:Drama, Western
Varighed:100 minutter
Instruktør:Kristian Levring
 
Premieredato:22-05-2014
Medvirkende:Som:
Mads MikkelsenJon
Eva GreenMadelaine
Jeffrey Dean MorganDelarue
Michael Raymond-JamesPaul
Sean Cameron MichaelLester
Mikael PersbrandtPeter
Se komplet creditliste her

Tilbage til det vilde vesten
 
Det begynder ellers så lovende. I en flot titelsekvens går vi ind på en travl togstation, imens nybyggere skynder sig afsted i slowmotion og først finder fokus, da Mads Mikkelsens indianerlignende ansigt træder frem i den bagende præriesol. I samme nu komplimenteres han af en skulende Mikael Persbrandt, der løftet blikket lidt under sin bredskyggede hat og afventende lader det dampende futtog arrivere.


Copyright:
Nordisk Film - Joe Alblas
Stemningen er sat! Vi har skruet tiden tilbage og dumpet ned i et westernunivers anno 1870erne, der er så klassisk sat i scene, at selv John Ford ville salutere med tre seksløberskud. Fra den mere moderne titelsekvens går det ud over de vilde stepper med alt, hvad den efterhånden gennemtravede westernkrikke kan bære af hævnske heroer, grovfilede skurke og tvetydige ungmøer, der kan mere end deres fadervor.
Mikkelsens cowboy, Jon, er jo ikke emigreret til USA for ingenting, men da han håbefuldt byder sin nyankomne kone og søn velkommen til lykkens land, ved han endnu ikke hvilken hårdhændet skæbne, der venter dem. Både kone og søn torteres og slås ihjel af medrejsende banditter, der dog hurtigt pløkkes til kødfars af den hævngerrige Jon, der overlever.

Sammen med sin fåmælte brormand, spillet af Persbrandt, drager de afsted mod nye horisonter, uvidende at den ene gerningmand ligeledes var bror til den nådesløse Delarue, der terroriser lillebyen Black Creek. Delarue spøger man ikke lige sådan med, og da han får Jon og brormand i sit samvittighedstomme sigte, er der lagt op til gensidig afklapsning på ægte cowboy'der-manér!


Copyright:
Nordisk Film - Joe Alblas
Mikkelsen gør det godt i rollen som den mimikløse hævner, der skyder med skarpt, men hans figur formindskes til en monoton plet foran det imponerende prærielandskab, der letsindigt skaber en stemning uden om filmens genbrugte handlingsforløb.
Landskabets flotte goldhed, kan næsten overføres til samtlige karakterer, hvor især fodboldlegenden Eric Cantona og sangspurven Nanna Øland Fabricius (også kendt som Oh Land) tangerer det flade. Selv den ellers så overskudsagtige Persbrandt er forvandlet til en fåmælt funktion, der blot skal gøde hovedkarakterens hævnmotiv yderligere og som kun kommer til orde i lidt forkvaklede enkeltsætninger på dansk. Persbrandt viser først aktør-mullerne i en fængselsscene, der sparker lidt maskulin morsomhed ind i hans ellers dødbideragtige karakter.

Det ville i det hele taget have hjulpet gevaldigt, hvis The Salvation havde valgt at gnubbe lidt mere personlighed ind i karaktererne, der på ydersiden er iklædt alle genrens gevandter, men i alvorlig grad synes som etbenede skygger under den konventionelle kosmetik. De følelsesmæssige ankre, i Oh Lands kone og Persbrandts bror, fæstner sig simpelthen ikke nok til, at vi for alvor hepper på Mikkelsen, når han trækker sin hævngerrige gun.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Det tredje mord16/8
The Equalizer 216/8
Nancy16/8
The Spy Who Dumped Me16/8
The Meg9/8
Mission: Impossible - Fallout2/8
Hotel Artemis26/7
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Flere bio-anmeldelser
 
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
The Florida Project17/7
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri3/7
Black Panther2/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Svenske Jonas Åkerlunds spillefilmsdebut er allerede optaget i Guinness Rekordbog som den film med det største antal klip. Men hvor mange er der?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google