CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Wolf of Wall Street

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2013

Manuskript:
Terence Winter

Producere:
Riza Aziz
Leonardo DiCaprio
Joey McFarland
Martin Scorsese
Emma Tillinger Koskoff

Fotograf:
Rodrigo Prieto

Klipper:
Thelma Schoonmaker

Komponist:
Howard Shore

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Warner Home Video

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(12 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
06-06-16:
The Revenant
25-05-12:
J. Edgar
15-04-09:
Body of Lies
12-06-07:
Blood Diamond
01-05-07:
The Departed
01-10-03:
Gangs of New York
17-09-03:
Catch Me If You Can
23-04-03:
Hva' så Gilbert Grape?
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.40:1

Lyd:
DTS-HD 5.1

Ekstra materiale:
3 featuretter
The Wolf of Wall Street

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Drama
Varighed:180 minutter
Instruktør:Martin Scorsese
 
Anmeldelsesdato:02-06-2014
Medvirkende:Som:
Leonardo DiCaprioJordan Belfort
Jonah HillDonnie Azoff
Margot RobbieNaomi Lapaglia
Matthew McConaugheyMark Hanna
Kyle ChandlerAgent Patrick Denham
Rob ReinerMax Belfort
Se komplet creditliste her

Begærets mani
 
Martin Scorsese har gennem hele sin karriere stillet skarpt p√• hovedpersoner med energi, drive og gennemslagskraft ‚Äď og gerne af den fortabte type for hvem ingen redning var mulig. Fra hans gangsterportr√¶tter, over bokseeposset Raging Bull til selvh√¶vneren i Taxi Driver har vi befundet os blandt eksistenser i evig bev√¶gelse og p√• evig kant med det samfund, der havde opgivet at rumme dem.


Copyright:
UIP
S√•ledes ogs√• i det konstant hyperventilerende komedie-portr√¶t af Jordan Belfort, Wall Streets fremmeste svindler i de √•r, hvor det gik rigtigt st√¶rkt og hvor kontrollen stadig var sparsom. Han blev rig p√• i en sky af h√•rde stoffer og bl√łde damer at s√¶lge helt sm√•, up√•agtede aktier til helt almindelige borgere, som han nemt overbeviste om en fremtidsdr√łm i sus og dus. En fantastisk s√¶lger uden intention om at g√łre andre end sig selv rig ‚Äď styrtende rig.

Belfort er en forbryder som s√• mange andre i Scorseses livsv√¶rk, men √©n, hvis forbrydelse aldrig kunne st√• alene. For uden naive sm√•k√łbere med den urealistiske dr√łm om milliongevinsten ville Belfort aldrig v√¶re blevet til noget. En forbryder med en hel nation af medskyldige finansielle fantaster, som dr√łmte om den gyldne genvej til lykke. Leonardo DiCaprio samarbejder for femte gang med Scorsese ‚Äď og det bliver konstant bedre og mere ubesv√¶ret. Han understreger igen sin enorme sp√¶ndvidde og f√•r s√•gar tilf√łjet fysisk komik til generaliebladet i en meget morsom og frygtelig d√•rligt timet rus. Scorsese iscenes√¶tter l√łjerne med en energi, der er sin hovedperson v√¶rdig.


Copyright:
UIP
Fra orgie til orgie i en sk√łnsom blanding af dv√¶rgekast, luksusludere og opg√łr med nysgerrige FBI-folk ‚Äď og i en fin erkendelse af, at Belforts erindringer p√• ingen m√•de ville kunne b√¶re den seri√łse, biografiske tilgang. Dertil er eksesserne for vilde og hele rutsjebaneturen for absurd, men som satirisk komedie om en nation, der i sin kollektive jagt p√• hurtig rigdom, form√•ede at opfostre en skabning som Belfort, er The Wolf on Wall Street ofte decideret morsom og samtidig meget pr√¶cis.

Hvor veloplagt tilgangen til Belforts liv end er, s√• mangler selve filmen en anelse finpudsning. Den er indiskutabelt for lang, og hvor sv√¶rt det end havde v√¶ret at bryde de lange, n√¶sten improviserede, dialogscener op, s√• havde en trimning p√• 30-45 minutter kl√¶dt projektet. Det √¶ndrer dog ikke ved, at gr√•digheden i et samfund, der lever i troen p√• lykketr√¶ffet, skildres kul√łrt, underholdende og overbevisende i skikkelse af Jordan Belfort.
 
DVD-vurdering
Ekstramaterialet består af en kort og lidt længere featurette, der begge går bag om filmen. De er i den lige lovlige fedtende afdeling, men det er nok også svært at afstå sig fra at hylde Martin Scorsese, når man har muligheden.

Det tredje indslag i bonussektionen er et 10 minutters round table-interview, hvor Scorsese med Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, og forfatter Terence Winter snakker lidt om deres tanker omkring historien og dens figurer. Ikke overvældende, men fint nok bonus.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (2 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Rasmus
10-1-2014 11:32
Helt uenig - filmen er super underholdende hele vejen igennem. Den kunne godt være kortere, ja, men jeg kedede mig ikke overhovedet undervejs. Den er i hvert fald 5 stjerner værd i min bog.

Karl Børge
9-1-2014 16:31
Filmen er ærligt talt jammerlig kedelig. Den kunne sagtens være afkortet med mindst 1 time.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Mit Gr√łnland24/5
Skjold & Isabel24/5
C'est la vie!24/5
Solo: A Star Wars Story23/5
Standing Tall17/5
Charm√łren17/5
Deadpool 216/5
Sankt Bernhard Syndikatet10/5
Farvel til Tyskland9/5
The Human Shelter9/5
Flere bio-anmeldelser
 
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Blade Runner 20492/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvad hed det talkshow, som Lars von Trier lavede til TV?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google