CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Klassefesten 2 - Begravelsen

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
2014

Manuskript:


Producere:
Rene Ezra
Tomas Radoor

Fotograf:
Rasmus Heise

Klipper:
Nicolaj Monberg
Martin Schade

Komponist:
Nicklas Schmidt

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(8 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
05-04-11:
Sandheden om mænd
12-11-10:
Julefrokosten
23-02-09:
Blå mænd
01-10-07:
Den sorte Madonna
26-02-07:
Sprængfarlig bombe
13-12-06:
Lotto
15-04-02:
En kort en lang
06-03-02:
Fukssvansen
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
1.85:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Trailers, reklame-spots
Klassefesten 2 - Begravelsen

Anmeldt af:Nikolaj Kennov
Genre:Komedie
Varighed:99 minutter
Instruktør:Mikkel Serup
 
Anmeldelsesdato:10-06-2014
Medvirkende:Som:
Anders W. BerthelsenAndreas
Nicolaj KopernikusNiels
Troels LybyThomas
Mette LysdahlHeidi
Lars RantheTorben
Ole DupontOnkel Preben

Midtvejskrise-mænd på røvtur
 
Bedstevennerne Thomas, Andreas og Niels samles på ny om popstjernen Thomas’s polterabend. En aften der skal sætte nye rekorder for de tre mænds udskejelser, hvor både stripper og bowling danner ramme for den sidste stund som frie mænd. Men et dødsfald under aftenen sætter en stopper for festlighederne, som snart erstattes af en deprimerende tur til den forestående begravelse. En tur der dog snart viser sig at sætte deres kammeratskab overordentligt på prøve og hvor både speeddating, pludselig utroskab og nærdødsoplevelser er hovedingredienser på de tre mænds rejse mod nye erkendelser. Spørgsmålet er bare om de kommer helskindet igennem turen og begravelsen – og om de når hjem i tide til Thomas’s bryllup?


Copyright:
Nordisk Film - Framegrab
At man forsøger at malke endnu en halvsjov kommerciel succes, ved at lave en 2’er er selvfølgelig helt okay, men når resultatet ender med at blive dødpinligt burde en klokke ringe. Selvom mange vellykkede opfølgere er lavet inden for den sidste årrække, er det langtfra alle der kan holde balancen på skuldrene af originalen – især ikke når Klassefesten i forvejen var endnu en filmisk plathed, der jovist indløste mange billetter, men var så anakronistisk og umoderne, at den ligeså kunne være lavet i en Far til fire-kulisse i 1960’erne.

Klassefesten 2 har da nogle få øjeblikke, og det er da også meget sjovt at se tre midaldrende mænd opføre sig som teenagere, men man tager sig i at grine af deja vuer, der simpelthen har så stor klichefaktor, at de ikke overlever længe i hukommelsen. Der er nok drengerøvshumor til at underholde en hel polterabend. Omvendt skal man nok også være rimelig beruset for at lade sig forføre af øjeblikke, der må være skrevet i selvsamme brandert.


Copyright:
Nordisk Film - Framegrab
Filmen læner sig for meget op af andre danske folkekomedier, forbliver i sin egen hermetisk lukkede referenceramme og forbigår dermed færten af originalitet. Hvis komedien som genre ikke bare skal overleve ved billetlugerne, men også forsøge at ramme andet end bæltestedet med sin evindelige falde-på-røven humor, må man tage nogle flere chancer og ikke bare servere det samme om og om igen for et publikum, der får hvad der står på menukortet, men aldrig belønnes med andet end behagesyge vindfrikadeller.
 
DVD-vurdering
Filmen trailer og seks korte 'reklamer' for filmen, der hver i sær tager cirka 1 minuts tid. De er lidt sjove, men fylder ikke meget mere end seks minutter. Ekstramateriale er altså så meget sagt!

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Ocean's 821/6
Violinisten21/6
Love, Simon21/6
I Syrien21/6
Vi ses deroppe14/6
Stor som en sol14/6
Den skyldige14/6
Sommeren 19937/6
Junglebanden7/6
Jurassic World: Fallen Kingdom7/6
Flere bio-anmeldelser
 
De originale21/6
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Fra hvilken film stammer følgende citat:

“Look at me. Jerking off in the shower. This will be the highlight of my day.”
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google