CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Un beau dimanche

Produktionsland:
Frankrig

Produktionsår:
2013

Manuskript:
Nicole Garcia, Jacques Fieschi

Producere:
Philippe Martin

Fotograf:
Pierre Milon

Klipper:
Simon Jacquet

Komponist:
Éric Neveux

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
Filmbazar

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 4 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
13-03-13:
Lykkelige omstændigheder
21-03-03:
Betty Fisher og andre historier
29-01-01:
Place Vendôme
 


Sommersøndag

Anmeldt af:Niels Roe
Genre:Drama
Varighed:91 minutter
Instruktør:Nicole Garcia
 
Premieredato:17-07-2014
Medvirkende:Som:
Pierre RochefortBaptiste Cambière
Louise BourgoinSandra
Dominique SandaLiliane Cambière
Déborah FrançoisEmmanuelle Cambière

Et umage par
 
Det har altid fungeret godt at sætte to vidt forskellige mennesketyper sammen, der befinder sig i samme usikre livssituation. Dette kan opleves i Nicole Garcias stemningsfulde film Sommersøndag. Garcia har allerede instrueret en håndfuld film, i hvilke hun primært har rettet kameralinsen mod det dannede borgerskab. I sin seneste film skildrer hun to mennesker, der lever i randen af samfundet. De er ikke udstødte eller fortabte, bare ikke helt tilpassede. Den ene har frivilligt valgt denne position, mens den anden ikke har andet valg. Det er netop denne udsatte position, som Garcia har psykologisk blik for og formår at omsætte til et fremragende og lavmælt socialrealistisk drama.


Copyright:
Filmbazar
Morgen til aften
I filmen møder tilskueren den karismatiske Baptiste (Pierre Rochefort), der ernærer sig som lærer uden fast ansættelse. Som type gløder Baptiste for sin lærergerning og sine elever. I sin undervisning er han udadvendt, men i sit privatliv er han en smule reserveret. En dag bliver en af hans elever, Mathias (Mathias Brezot), ikke hentet af sin far. Baptiste påtager sig opgaven og kører den unge knægt hjem til sin far. Mathias’ far overtaler Baptiste til at køre ham til sin mor Sandra (Louise Bourgoin) i Montpellier. Det viser sig dog, at hun ikke ligefrem har tid til overdænge sønnen med kærlighed og opmærksomhed. Sandra knokler nemlig på en strandrestaurant fra morgen til aften for at få betalt en gæld af efter et kuldsejlet forretningseventyr.

Flodbølge og vandoverflade
Ved dette punkt i filmen er der etableret et troværdigt psykologisk nærvær. Der har ikke været skyggen af overdrevet drama eller falsk føleri. Derimod har instruktøren givet karaktererne mulighed for troværdigt at udæske deres følelser. Det tomrum, som Baptiste tidligere har oplevet i sit liv, bliver pludseligt udfyldt ved mødet med Mathias og Sandra. I dette ligger et enkelt og humanistisk budskab: Mennesket bliver kun fuldendt ved at indgå et forhold til andre mennesker. Gennemgående for filmen er dens rolige og besindige fortælletone. Tilskueren får let adgang til karakterernes følelser, der billedligt talt ikke skildres som store flodbølger, men krusninger på vandoverfladen.


Copyright:
Filmbazar
Økonomi og moderskab
Sommersøndag er ganske enkelt en særdeles seværdig film om to udsatte mennesker, der i mødet med hinanden finder en meningsfuld kontinuitet og lykke. Lykken er som bekendt flygtig og undervejs løber de både ind i nutidens slyngler og fortidens spøgelser. Skuespilmæssigt brillerer Pierre Rochefort som den behjertede og bedårende dagdriver Baptiste. Dertil er Louise Bourgoin en fornøjelse som den fortumlede Sandra, der kæmper med økonomi og moderskab. Sommersøndag indkapsler på fornemste vis, hvad et tilfældigt møde kan føre med sig, og desuden rammer den fint den liflige og euforiske stemning, sommeren kaster af sig.
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Det tredje mord16/8
The Equalizer 216/8
Nancy16/8
The Spy Who Dumped Me16/8
The Meg9/8
Mission: Impossible - Fallout2/8
Hotel Artemis26/7
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Flere bio-anmeldelser
 
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
The Florida Project17/7
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri3/7
Black Panther2/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken af disse herrer blev født først?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google