CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Thomas Crown Affair

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
1999

Manuskript:
Leslie Dixon, Kurt Wimmer

Producere:
Pierce Brosnan
Beau St. Clair

Fotograf:
Tom Priestley

Klipper:
John Wright

Komponist:
Bill Conti

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Egmont Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(41 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
05-01-05:
Brosnan tilbage i 007-trøjen igen igen?
12-11-04:
Brosnan i ny genindspilning
02-09-03:
Piece Brosnan – nu med .com
16-07-03:
Brosnan hædres med orden
20-03-03:
Brosnan og Moore som turtelduer
20-02-02:
Pierce Brosnan skadet
22-12-01:
Rick Yune som Bond-skurk
26-11-01:
Sexede mænd
 
Anmeldelser:
31-07-06:
The Matador
07-06-05:
After the Sunset
08-12-04:
Laws of Attraction
28-05-04:
Evelyn
17-12-02:
Showtime
23-10-02:
Rollerball
28-11-01:
Tailor of Panama
 

Læs også...
I temaet Nye versioner:
 
Rollerball
Vanilla Sky
Ocean's Eleven
Anna og Kongen
Hamlet
The Musketeer
Sex Games

Thomas Crown Affæren

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Thriller/Romantik
Varighed:109 minutter
Instruktør:John McTiernan
 
Anmeldelsesdato:17-05-2000
Medvirkende:Som:
Pierce BrosnanThomas Crown
Rene RussoCatherine Banning
Denis LearyDet. Michael McCann
Frankie FaisonDetective Paretti
Ben GazzaraCrowns advokat
Faye DunawayCrowns psykiater
Se komplet creditliste her

Listetyv og høje hæle
 
Thomas Crown er rig – usædvanlig rig. Faktisk så rig, at han kan købe lige det, han har lyst til – og det bliver hurtigt for kedeligt. Derfor bruger han sin fritid på at stjæle kunstværker fra byens museer – ikke for billedernes skyld men for spændingen. Filmen åbner i overlegen stil med et veltimet og flot tyveri, som viser sig at være langt mere avanceret, end vi umiddelbart tror. Kunstværket er forsikret, og direkte fra Europa kommer dusørjægeren Catherine Banning, som skal forhindre at forsikringsselskabet bliver ribbet totalt.

Kat og mus i erotisk dans
Mødet mellem de to dybt sofistikerede mennesker, Crown og Banning, er hele omdrejningspunktet i John McTiernans elegante og ofte medrivende thriller. Catherine Banning er styret af sine sikre instinkter, og de fortæller hende hurtigt, at den charmerende ungkarl og mangemilliardær næppe har rent mel i posen, men da han udsætter hende for hele repertoiret fra den klassiske charmeskole, må hun overveje om vejen til et maleri kan gå via seng og fælles morgenmad. En hed og nervepirrende romance er under opsejling, hvor ingen ved, hvad modpartens næste træk bliver.

Stil i læssevis
Den erfarne action-instruktør John McTiernan styrer løjerne med sikker hånd. I et ret vellykket forsøg på at dække over filmens absolutte minimum af plot, bliver vi forkælet med lækre billeder af de eksotiske og velvalgte locations, en forrygende musikalsk lydside af Bill Conti og et par smukke mennesker, som godt nok er ved at nå sidste salgsdag rent aldersmæssigt, men som stadig oser af sex og rå tiltrækningskraft i bar overkrop. Tempoet i filmen er afvekslende, i kupscenerne får man næsten åndenød af de kreative indfald, mens de romantiske passager fjernt fra den hektiske storby nøjes med at slentre dovent afsted i vandkanten.

Bond – som han burde være
Pierce Brosnan har selv produceret filmen, som er en genindspilning af et gammelt Steve McQueen-hit. Det er tydeligt, at han nyder rollen, som minder påfaldende meget om hans Bond-figur – blot er Thomas Crown et mere spændende bekendtskab. Samspillet mellem Brosnan og den tidligere model Rene Russo er intenst og sitrende – og det er en behagelig overraskelse, at se Russo få så meget saft og kraft ud af en rolle, som de færreste producenter ville turde give så meget plads. Når Thomas Crown Affæren spiller med alle de filmiske muskler, ønsker man, at Bond-producenterne ville kigge med og lære et par fif. Her er elegance, humor og romantik med nerve som virker.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (2 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
lone Kragh
24-2-2010 23:28
Rigtig spændende intelligent og god film med en overraskende slutning 5* stjerner

Christina
30-8-2006 15:43
Jeg syntes at den er rigtig god, og romantisk. Den handler om meget godt, og der ske også nogen forskellige ting som man havde regnet mindst med ville ske. Rigtig-rigtig god film. 5-stjerner.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Det tredje mord16/8
The Equalizer 216/8
Nancy16/8
The Spy Who Dumped Me16/8
The Meg9/8
Mission: Impossible - Fallout2/8
Hotel Artemis26/7
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Flere bio-anmeldelser
 
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
The Florida Project17/7
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri3/7
Black Panther2/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilket dyr optræder IKKE i Disneys tegnefilm Junglebogen?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google