CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Lone Survivor

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2013

Manuskript:
Peter Berg

Producere:
Sarah Aubrey
Randall Emmett
Akiva Goldsman
Norton Herrick
Barry Spikings

Fotograf:
Tobias A. Schliessler

Klipper:
Colby Parker Jr

Komponist:
Steve Jablonsky

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Midget Entertainment

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(6 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
16-03-17:
Patriots Day
29-09-16:
Deepwater Horizon
22-06-15:
The Gambler
18-02-14:
2 Guns
14-01-14:
Pain & Gain
27-08-12:
Battleship
25-07-12:
Contraband
27-05-08:
3:10 to Yuma
29-02-08:
Ind i vildmarken
25-04-06:
Four Brothers
01-11-05:
Hostage
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.35:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
2 featuretter, trailers
Lone Survivor

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Action
Varighed:116 minutter
Instruktør:Peter Berg
 
Anmeldelsesdato:30-06-2014
Medvirkende:Som:
Mark WahlbergMarcus Luttrell
Taylor KitschMichael Murphy
Emile HirschDanny Dietz
Ben FosterMatt 'Axe' Axelson
Yousuf AzamiShah
Eric BanaErik Kristensen
Se komplet creditliste her

Gung-ho i Afghanistan
 
Den amerikanske instrukt√łr Peter Berg har et uforbeholdent k√¶rligt √łje for milit√¶rets i hans √łjne indiskutabelt heltemodige indsats. Han har forelsket sig i den sande historie om Marcus Luttrell, der var eneste overlevende p√• en mission i Afghanistan, der gik galt p√• den helt store klinge, og det har resulteret i en sv√¶rt veldrejet, men ogs√• monumentalt en√łjet beretning om heltemodige soldater, hvis beslutning om at efterf√łlgelse de internationale regler for krigsf√łrelse, ender med at koste dem livet.


Copyright:
UIP
Genrem√¶ssigt er vi i samme deling som Ridley Scotts visuelt virtuose Black Hawk Down om en fejlslagen mission i Mogadishu i Somalia, og Peter Berg flirter med samme modlys√¶stetik, som har gjort Michael Bays billeder mere ber√łmte end hans film ‚Äď men Berg har ogs√• en realisme i sit udtryk, som altid er lidt interessant. Historien her er pinlig enkel ‚Äď og et glimrende bevis p√•, hvor galt det kan g√•, n√•r virkeligheden blander sig i en teoretisk plan.

Luttrell (Mark Wahlberg) og hans hold (Taylor Kitsch, Emile Hirsch og Ben Foster) er blevet sat af i et bjergomr√•de i Afghanistan. De skal snige sig over bjergkammen og overv√•ge en lille landsby, hvor en Taliban-leder og hans h√•ndgangne m√¶nd befinder sig. Godt p√• plads i deres skjul overraskes de af en gedehyrde og hans to s√łnner. Hyrden og familie bliver taget til fange, men der opst√•r uenighed i gruppen om, hvad der skal ske. Er de en del af operationen og dermed lovlige m√•l ‚Äď eller helt uskyldige forbipasserende? Svaret kommer, da moralen (og international lovgivning) sejrer og de bliver sat fri ‚Äď blot for at piske direkte ned af bjergsiden og informere Taliban-h√¶ren om soldaternes placering.


Copyright:
UIP
Herfra og halvanden time i m√•l f√łlger vi noget n√¶r √©n lang ubrudt actionsekvens, hvordan de brave amerikanske soldater en efter en bliver overmandet af myriader af gun-crazy afghanere ‚Äď indtil et lille twist p√• filmens ellers himmelr√•bende sort/hvide kulturskildring giver lidt nuancer hen mod slutningen. Der er ingen tvivl om, at Peter Berg har f√łlt en stor forpligtelse overfor b√•de d√łde og overlevende milit√¶rfolk for at lave den rigtige historie om, hvad der skete p√• den bjergside i Afghanistan, men hans √łred√łvende beundring for milit√¶rfolkenes overlevelsesevner komplet med slow motion-sekvenser og d√łdsscener i heltemodets blodr√łde tegn bliver for unuanceret i l√¶ngden.
Lone Survivor er forl√łst med teknisk kompetence og en god fornemmelse for sp√¶ndingsopbygning, men den spiller som en blanding af milit√¶rfetichistisk teenagedr√łm og rekrutteringsvideo for fr√łmandskorpset.
 
DVD-vurdering
To korte featuretter, hhv. 15 og 5 minitter, er vedlagt som ekstramateriale. Begge spiller p√• de sentimentale strenge (is√¶r "The Fallen Heroes of Operation Red Wings" med profiler af Luttrells tre 'br√łdre'), men er omvendt ikke uinteressante.

Det havde dog være mere tilfredsstillende med lidt mere dybdegående info om hvordan den meget terræn-udfordrende film var blevet lavet, og et kommentarspor med Peter Berg havde virkelig været en fordel.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hedi20/4
Creative Control20/4
The Edge of Seventeen20/4
Du forsvinder20/4
Fast & Furious 813/4
The Handmaiden12/4
Chevalier6/4
Dengang i maj6/4
Dyrene i Hakkebakkeskoven6/4
Boss Baby6/4
Flere bio-anmeldelser
 
Allied10/4
Fantastiske skabninger... og hvor de findes31/3
The Accountant27/3
Doctor Strange21/3
Trolls20/3
Inferno7/3
Jack Reacher: Never Go Back6/3
Storkene28/2
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilke to skuespillere er de eneste, der har vundet Oscar‚Äôen for Bedste Mandlige Skuespiller 2 år i træk?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google