CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Lego Movie

Produktionsland:
USA, Australien

Produktionsår:
2014

Manuskript:
Phil Lord, Chris Miller

Producere:
Doug Davison
Stephen Gilchrist
Roy Lee
Dan Lin

Fotograf:
Barry Peterson
Pablo Plaisted

Klipper:
David Burrows
Chris McKay

Komponist:
Mark Mothersbaugh

Censur:
Tilladt for alle, men frar√•des b√łrn under 7 √•r

Distributør:
Warner Home Video

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 2 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
09-02-17:
LEGO Batman filmen
02-11-15:
Jurassic World
12-12-14:
Guardians of the Galaxy
18-11-14:
22 Jump Street
18-06-14:
Det regner med frikadeller 2
10-07-12:
Den bestøvlede kat
14-06-12:
21 Jump Street
21-01-10:
Det regner med frikadeller
02-01-08:
Shrek den tredje
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.40:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Kommentarspor, featuretter, sing-a-long-sang, fraklip, slettede scener
LEGO-filmen - et klodset eventyr

Anmeldt af:Sisse Thomsen
Genre:Action, Animation
Varighed:100 minutter
Instruktør:Phil Lord
Chris Miller
 
Anmeldelsesdato:01-07-2014
Medvirkende:Som:
Chris Prattori.st: Emmet
Elizabeth Banksori.st: Wyldstyle
Morgan Freemanori.st: Vitruvius
Liam Neesonori.st: Good Cop/ Bad Cop
Will Ferrellori.st: Lord Business
Will Arnettori.st: Batman
Se komplet creditliste her

Smuk LEGO-film hylder din indre antihelt ‚Äď Og det med et broget smil p√• l√¶ben
 
Emmet er den LEGO-figur, du har allerflest af. Ham, der f√łlger med alle samles√¶t, men ikke kan noget s√¶rligt. Ham der ligner alle andre ‚Äď Men Emmet, er den udvalgte. Han skal rede universets undergang, og det kun med brug af sin kreativitet og evne til at t√¶nke selv. Jo, plottet i LEGO ‚Äď Et klodset eventyr oser af opdragende h√łjmorale ‚Äď Men det fungerer!


Copyright:
Warner Bros.
Produktionsværdi i særklasse
Det dansk-amerikanske samarbejde mellem Warner Brothers og LEGO, tager sig ualmindeligt smukt ud p√• biografens store l√¶rred. LEGO-klodserne m√• siges at have v√¶ret i utrolig kompetente h√¶nder hos animatorer og instrukt√łrer, for flottere, h√łjere og mere originalt et grafisk detaljeniveau, er sj√¶lendt set i animerede sammenh√¶nge.
3D-effekten kommer filmens mange brogede universer til gode. Den skaber liv, rum og dybde for de f√¶nomenalt flotte animerede scenarier LEGO - Et klodset eventyr er bygget op omkring. Det er lykkedes filmens instrukt√łrer Phil Lord og Chris Miller, at bevare LEGOs sj√¶l og originalitet i det animerede udtryk: LEGO-figurerne bev√¶ger sig statisk, som rigtige LEGO figurer ville g√łre (grundet deres knapt s√• b√łjelige ben), og alle atmosf√¶riske elementer fra vanddr√•ber til √łrkenst√łv er 'bygget' af LEGO-klodser.

Sarkasme, ironi og modernitet
LEGO - Et klodset eventyr er en ualmindeligt morsom og ironisk film der, trods sin placering p√• b√łrnehylden, ogs√• appellerer til det √¶ldre publikum med sin sproglige og til tider knast√łre humor. Det er b√•de sk√¶gt og modigt, af folkene bag filmen har turde at drive g√¶k med filmens mange superhelteskikkelsers karaktertr√¶k og narrative placeringer. Batman er eksempelvis en dovendriver af rang, der helst vil h√łre h√łj arrig rockmusik i Batmobilen og ikke er sky for at forlade sin k√¶restes hungrende opm√¶rksomhed til fordel for drenger√łvs-aktiviteter i det ydre rum.
Netop de moderne fortolkninger af superheltenes gerninger, myten om den udvalgte helt, og de forskruede universer filmen bev√¶ger sig igennem, g√łr filmen s√¶rv√¶rdig og livlig at v√¶re tilskuer til. De danske stemmer 'spiller' flot sammen, og virker ikke p√• noget tidspunkt for skabede eller karikerede. Et stort plus.


Copyright:
Warner Bros.
Brandtalen
Der hvor LEGO - Et klodset eventyr desv√¶rre mister en del af sin filmiske v√¶rdighed, er i dens dramaturgisk umotiverede selvpromovering. Filmens plot udhules, pludseligt, og komplet af en brandtale (best√•ende af en tyktalt morale om leg og kreativitet), i en af filmens afsluttende scener. Talen formuleres af et menneske, og ikke en LEGO-figur. At vi pludselig, og s√• sent i filmen, introduceres for to nye karakterer (en far og hans s√łn), der bryder med det grafiske univers i kraft at v√¶re mennesker, er strukturelt malplaceret og direkte un√łdvendigt.
 
DVD-vurdering
Kommentarspor er en sjov st√łrrelse. De kan ofte v√¶re informative og interessante, men pudsigt nok falder kvaliteten ofte af dem jo flere mennesker, der er med til at indtale dem. P√• kommentarsporet hertil er der rigtig mange mennesker med. Alt for mange mennesker, og det er det mest positive vi har at sige om det!

Derimod er noget af det andet af ekstramaterialet ganske morsomt. Den klassiske Behind the Scenes-featurette, "Bringing LEGO to Life", er solid, og de to andre Behind the Scenes-indslag er også udmærket på hver deres forskellige måde.

De fleste af menupunkterne er rimelige alternative, sjovest er 'fraklippene', men fx finder man ogs√• et fire minutters indslag kaldet "fan-made films". Ellers er der en r√¶kke sm√• sk√¶ve featurette, nogle slettede scener (stadig i deres storyboard-stadie) og selvf√łlgelig en sing-a-long med "Everything Is Awesome"-sangen!


Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (3 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Kathrine
17-2-2014 14:52
Vi havde min kærestes nevø på snart 7 år med, der er stor Lego-fan. Han forstod ikke de referencer vi voksne grinede (højlydt!) af, men han var helt klart underholdt og blev ikke skræmt. Der var en fællesfølelse af, at vi sammen havde nydt en god film.

Michael
17-2-2014 12:46
Min søn og hans kammerat på 9 morede sig fint over LEGO-filmen, og selvom en del in-jokes og ironiske referencer fløj hen over hovedet på dem, så var der ikke på noget tidspunkt antræk til at de blev bange eller forvirrede.
Synes filmen var udmærket og at slutningen var et raffineret twist omend lige lovlig moralsk).

Mai Tofte Olesen
14-2-2014 13:15
LEGO movie er IKKE en børnefilm! Min søn er stor lego fan, og havde glædet sig til at se filmen. Vi måtte desværre gå ud efter 45 min. Da kunne han ikke klare mere. Filmen er både voldsom, uhyggelig og fuld af sarkasme, som børn ikke forstår. Den fungerer sikkert fint som teenage og voksenfilm. Børn under 11-12år bør ikke udsættes for det klodsede eventyr.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hedi20/4
Creative Control20/4
The Edge of Seventeen20/4
Du forsvinder20/4
Fast & Furious 813/4
The Handmaiden12/4
Chevalier6/4
Dengang i maj6/4
Dyrene i Hakkebakkeskoven6/4
Boss Baby6/4
Flere bio-anmeldelser
 
Fantastiske skabninger... og hvor de findes31/3
The Accountant27/3
Doctor Strange21/3
Trolls20/3
Inferno7/3
Jack Reacher: Never Go Back6/3
Storkene28/2
Peter og dragen24/2
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken skuespiller har ikke spillet en blind person?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google