CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Monuments Men

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2014

Manuskript:
George Clooney, Grant Heslov

Producere:
George Clooney
Grant Heslov

Fotograf:
Phedon Papamichael

Klipper:
Stephen Mirrione

Komponist:
Alexandre Desplat

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Fox/Paramount

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 1 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
14-11-16:
Money Monster
20-01-14:
Blue Jasmine
11-02-09:
Burn After Reading
23-10-07:
Ocean's Thirteen
20-07-06:
Syriana
16-05-06:
Good Night, and Good Luck.
14-03-06:
Broken Flowers
19-04-05:
Ocean's Twelve
27-08-02:
Ocean's Eleven
06-06-01:
O Brother, Where Art Thou?
13-09-00:
Three Kings
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.40:1

Lyd:
DTS-HD 5.1

Ekstra materiale:
4 featuretter, 2 slettede scener, 6 trailers
Monumenternes mænd

Anmeldt af:Niels Roe
Genre:Action, Komedie
Varighed:118 minutter
Instruktør:George Clooney
 
Anmeldelsesdato:15-07-2014
Medvirkende:Som:
George ClooneyFrank Stokes
Matt DamonJames Granger
Bill MurrayRichard Campbell
Cate BlanchettClaire Simone
John GoodmanWalter Garfield
Jean DujardinJean Claude Clermont
Se komplet creditliste her

I kunstens navn
 
Det st√łrste i livet er k√¶rlighed og kunst. Det er der mange, der vil v√¶re enig i. Ikke mindst George Clooney, der har instrueret den s√¶rdeles hum√łrfyldte og underholdende film Monumenternes M√¶nd. Filmen handler om en flok brave og trodsige kunsteksperter, der s√¶tter livet p√• spil for at sikre uerstattelige kunstskatte ikke falder i nazisternes h√¶nder under 2. Verdenskrig.


Copyright:
Fox Film
Anderledes vinkel
Det er et faktum, at nazisterne stjal systematisk fra kunstsamlinger i Warszawa, Paris og Amsterdam. Det var nemlig Adolf Hitlers plan at samle alle kunstskattene i et enorm museum i sin hjemby Linz i √ėstrig. Antallet af stj√•lne kunstv√¶rker var overv√¶ldende. Mere end 5 millioner af Europas vigtigste kunstv√¶rker blev stj√•let af nazisterne. Filmen er baseret p√• Robert M. Edels og Bred Witters bestseller "The Monuments Men" og giver en meget anderledes fremstilling af 2. Verdenskrigs gang.

Fælles flok
Det er mildest talt en stjernesp√¶kket bes√¶tning, som George Clooney har samlet. Der er tale om en r√¶kke af de allerst√łrste amerikanske skuespillere. I hovedrollen som den idealistiske professor ses George Clooney og derudover medvirker Bill Murray, John Goodman og Matt Damon. I f√¶lles flok drager de heltemodige kunstelskere mod det ildsp√•satte og krigsh√¶rgede europ√¶iske kontinent. Uden den fjerneste milit√¶rtr√¶ning eller kamperfaring befinder de sig pludselig midt kampens hede. Synderskudte bygninger og lyden af granater er pludselig dagligdag for dem. I f√¶lleskab skal de redde 1000 √•rs kultur og undg√•, at de tusinder af artefakter ikke ender i Hitlers f√łrermuseum. Undervejs f√•r de hj√¶lp af den franske kurator og modstandskvinde Claire Simone (Cate Blanchett).


Copyright:
Fox Film
Let og optimistisk
Det er en let og optimistisk tone, der ansl√•s i Monumenternes m√¶nd. Til trods for de tragiske omst√¶ndigheder, som karaktererne er placeret i, s√• holder de gejsten og hum√łret h√łjt. Desuden fyr det med lattermilde vittigheder og samspillet mellem karaktererne er k√¶rligt og kammeratligt. Filmen har mange lighedstr√¶k med andre film indenfor samme genre. Det g√¶lder Det beskidte dusin, Navarones kanoner og Broen over floden Kwai. Disse film fort√¶ller om sammenhold og heroiske m√¶nd, der k√¶mper for en h√łjere sags tjeneste og som i sidste ende vinder over de onde magter. Der er med andre ord tale om en film med et opmuntrende og positivt budskab om kunstens n√łdvendighed og idealismens sejr. Det kl√¶der faktisk George Clooney at sl√• ind p√• en mere letsindig bane frem for de mere alvorlige film, som han har instrueret de seneste √•r.
 
DVD-vurdering
Det er ganske kortfattet ekstramaterialet, to korte slettede scener og fire sm√• featuretter ‚Äď 2 om virkelighedens personer bag krigsprojektet og 2 mere afslappede om tilblivelsen af filmen. Disse to, "George Clooney's Mission" og "Marshaling the Troops", er dog sv√¶rt hyggelige. Lidt men godt bonus!

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Brad's Status14/12
Stalins d√łd14/12
Star Wars: The Last Jedi13/12
Vinterbr√łdre7/12
Tilbage til Montauk7/12
Suburbicon7/12
Thelma30/11
Kedi30/11
Lumière!23/11
Mordet i Orientekspressen23/11
Flere bio-anmeldelser
 
Abernes planet: Opg√łret1/12
Spider-Man: Homecoming27/11
Grusomme mig 320/11
Transformers: The Last Knight13/11
It Comes at Night10/11
The Mummy6/11
Filmen om Kaptajn Underhyler23/10
Baywatch20/10
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem spillede Mary Stuart Mastersons storebror i Benny & Joon?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google