CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
300: Rise of an Empire

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2013

Manuskript:
Kurt Johnstad, Zack Snyder

Producere:
Mark Canton
Bernie Goldmann
Gianni Nunnari
Deborah Snyder
Zack Snyder
Thomas Tull

Fotograf:
Simon Duggan

Klipper:
Wyatt Smith

Komponist:
Junkie XL

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Warner Home Video

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 3 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Nyheder:
15-03-16:
TV-serie: Penny Dreadful – sæson 2
 
Anmeldelser:
05-05-15:
Bag fjendens linjer
28-08-14:
Frank Miller's Sin City - A Dame to Kill For
13-05-13:
Gangster Squad
29-07-11:
Animal Kingdom
03-08-09:
Watchmen
28-08-07:
300
24-04-07:
Casino Royale
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.40:1

Lyd:
DTS-HD 7.1

Ekstra materiale:
8 featuretter
300: Rise of an Empire

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Action, Drama
Varighed:102 minutter
Instruktør:Noam Murro
 
Anmeldelsesdato:14-07-2014
Medvirkende:Som:
Sullivan StapletonThemistokles
Eva GreenArtemisia
Lena HeadeyQueen Gorgo
Hans MathesonAesyklos
Callan MulveyScyllias
David WenhamDilios
Se komplet creditliste her

This is NOT Sparta!
 
Hollywood har én simpel regel. Alt handler om penge og derfor: Succes = opfølger. Sådan, så gider vi ikke bruger mere tid på den kendsgerning. 300: Rise of an Empire er dog historiemæssigt ikke så meget en opfølger som det er en sidehistorie, for det mindst lige så blodige action-bulder foregår stort set samtidig med Gerard Butlers svulstige krigerkonge Leonidas drager nordpå for at stille sig i vejen for den enorme persiske hær, der er på vej imod Grækenland.


Copyright:
Warner Bros.
Leonidas-lite
Butler er desværre ikke så meget med i denne omgang. Spoiler: Han døde temmelig meget i slutningen af 300, men 300: Rise of an Empire åbner alligevel med et nærbillede af ham. Hvorfor ikke, efter 102 minutter i selskab med disse grækere, savner man seriøst skotten. Leonidas er dog med i historien selvom vi kun ser ham fysisk i nogle flashbacks og flash… sideways?, mens vores egentlige hovedperson, den athenske kriger Thermistokles (australske Sullivan Stapleton, der var rigtig spændende i Animal Kingdom) forsøger at samle en flåde for at gøre præcis det samme som Leonidas: Stoppe perserne. Et årti tidligere har stødte han tilmed på den unge prins Xerxes, men fik ikke slået junior ihjel – kun kongen, derfra Xerxes’ trang til hævn – hvilket han bitter fortryder nu, da Xerxes (Rodrigo Santoro med to forskellige looks) er blevet gylden halvgud besat af gengældelse.

Eva Green
Hans sammensvorne er den græsk-fødte kvinde Artemisia, der som barn blev pænt dårligt behandlet af sine landsmænd, som synes det var helt ok at myrde og voldtage hendes familie for efterfølgende at holde hende som slave i mange år, for derefter at smide hende i rendestenen, da de ikke gad lege med hende mere. I Eva Greens intense skikkelse, er hun trods stædig bitterhed og endnu større hang til hævn, svær ikke at holde med. At Artemisia så samtidig er filmens absolut største bad-ass hjælper da også på forholdene. Håndlangeren er stort set altid mere syg (læs: Interessant) end selve skurken. Faktisk er Green den eneste grund til, at Rise of an Empire ikke er komplet ligegyldig! Det er ellers godt at se både Lena Headey og David Wenham gentage deres roller, og både Butler og Michael Fassbender er også blevet klippet kortvarigt (sidstnævnte, meget kort!) ind. Men gensynets glæde bliver skammeligt negligeret af filmskaberne.


Copyright:
Warner Bros.
Eva Green. Og Eva Green
Der er vitterligt ikke meget spas at komme efter. Væk er Zack Snyders visuelle evner for at kreere levende kunstbilleder. Bevares, instruktør Noam Murro bruger rimelig meget slow motion. Men billederne er mudrende og mørke, og der mangler den vilde kapow-effekt, 300 imellem sine selvhøjtidelige øjeblikke, leverede. Blodet sprøjter selvfølgelig stadig, men ud over et flot billedet, med et voldsomt blodsprøjt i close-up på en atheners hjelm, byder Rise ikke så samme groteske voldsballet-skønhed. Plottet føles også lettere monotont, hvilket som altid er Snyders svaghed. Han har igen skrevet manus med Kurt Johnstad, men har glemt at give instrukser til sin arvtager som: Find en tæskemacho skuespiller med solid pondus, sørg for at birollerne er endnu bedre, og skift mellem lidt kedelig snak om politik og action, bare for at få actiondelen til at fremstå mere syg og snasket. Og husk endelig at skabe nogle crazy koreograferede kampscener, der bløder machostank og lækker iderigdom.
300: Rise of an Empire er ikke decideret kedsom, den er bare ganske overflødig, med mindre man naturligvis ser den for frk. Greens skyld. Så skal man nok blive tilfredsstillet. Eva Green leverer.
 
DVD-vurdering
Der mangler ikke lige frem ekstramateriale på blu-ray’en. Vi bader nærmest i det. Og selvom det som helhed fremstår ganske homogent gentager det sig selv, når man ser det hele igennem. Der er dog en god variation af forskellige folk med – filmskaberne og diverse historikere – og decideret kedeligt er det ikke – hvis man altså er svært interesseret i baggrundsmateriale for filmen. Det er egentlig kun det sidste indslag "Behind the Scenes: Becoming a Warrior" der viser os hvordan filmen blev skabt, ellere rettere hvordan skuespillernes fysik blev skabt!

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Darling19/10
Kære far19/10
Brylluppet12/10
Snemanden12/10
Good Time12/10
Blade Runner 20495/10
My Little Pony: Filmen5/10
Gensynet5/10
The Beguiled5/10
Hobbyhorse Revolution4/10
Flere bio-anmeldelser
 
Wonder Woman16/10
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge9/10
Alien: Covenant6/10
Free Fire2/10
Get Out26/9
Kong Arthur: Legenden om sværdet25/9
Boss Baby15/9
Guardians of the Galaxy Vol. 211/9
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken film foregår ikke i fremtiden?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google