CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
300: Rise of an Empire

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2013

Manuskript:
Kurt Johnstad, Zack Snyder

Producere:
Mark Canton
Bernie Goldmann
Gianni Nunnari
Deborah Snyder
Zack Snyder
Thomas Tull

Fotograf:
Simon Duggan

Klipper:
Wyatt Smith

Komponist:
Junkie XL

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Warner Home Video

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 3 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Nyheder:
15-03-16:
TV-serie: Penny Dreadful ‚Äď s√¶son 2
 
Anmeldelser:
05-05-15:
Bag fjendens linjer
28-08-14:
Frank Miller's Sin City - A Dame to Kill For
13-05-13:
Gangster Squad
29-07-11:
Animal Kingdom
03-08-09:
Watchmen
28-08-07:
300
24-04-07:
Casino Royale
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.40:1

Lyd:
DTS-HD 7.1

Ekstra materiale:
8 featuretter
300: Rise of an Empire

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Action, Drama
Varighed:102 minutter
Instruktør:Noam Murro
 
Anmeldelsesdato:14-07-2014
Medvirkende:Som:
Sullivan StapletonThemistokles
Eva GreenArtemisia
Lena HeadeyQueen Gorgo
Hans MathesonAesyklos
Callan MulveyScyllias
David WenhamDilios
Se komplet creditliste her

This is NOT Sparta!
 
Hollywood har √©n simpel regel. Alt handler om penge og derfor: Succes = opf√łlger. S√•dan, s√• gider vi ikke bruger mere tid p√• den kendsgerning. 300: Rise of an Empire er dog historiem√¶ssigt ikke s√• meget en opf√łlger som det er en sidehistorie, for det mindst lige s√• blodige action-bulder foreg√•r stort set samtidig med Gerard Butlers svulstige krigerkonge Leonidas drager nordp√• for at stille sig i vejen for den enorme persiske h√¶r, der er p√• vej imod Gr√¶kenland.


Copyright:
Warner Bros.
Leonidas-lite
Butler er desv√¶rre ikke s√• meget med i denne omgang. Spoiler: Han d√łde temmelig meget i slutningen af 300, men 300: Rise of an Empire √•bner alligevel med et n√¶rbillede af ham. Hvorfor ikke, efter 102 minutter i selskab med disse gr√¶kere, savner man seri√łst skotten. Leonidas er dog med i historien selvom vi kun ser ham fysisk i nogle flashbacks og flash‚Ķ sideways?, mens vores egentlige hovedperson, den athenske kriger Thermistokles (australske Sullivan Stapleton, der var rigtig sp√¶ndende i Animal Kingdom) fors√łger at samle en fl√•de for at g√łre pr√¶cis det samme som Leonidas: Stoppe perserne. Et √•rti tidligere har st√łdte han tilmed p√• den unge prins Xerxes, men fik ikke sl√•et junior ihjel ‚Äď kun kongen, derfra Xerxes‚Äô trang til h√¶vn ‚Äď hvilket han bitter fortryder nu, da Xerxes (Rodrigo Santoro med to forskellige looks) er blevet gylden halvgud besat af geng√¶ldelse.

Eva Green
Hans sammensvorne er den gr√¶sk-f√łdte kvinde Artemisia, der som barn blev p√¶nt d√•rligt behandlet af sine landsm√¶nd, som synes det var helt ok at myrde og voldtage hendes familie for efterf√łlgende at holde hende som slave i mange √•r, for derefter at smide hende i rendestenen, da de ikke gad lege med hende mere. I Eva Greens intense skikkelse, er hun trods st√¶dig bitterhed og endnu st√łrre hang til h√¶vn, sv√¶r ikke at holde med. At Artemisia s√• samtidig er filmens absolut st√łrste bad-ass hj√¶lper da ogs√• p√• forholdene. H√•ndlangeren er stort set altid mere syg (l√¶s: Interessant) end selve skurken. Faktisk er Green den eneste grund til, at Rise of an Empire ikke er komplet ligegyldig! Det er ellers godt at se b√•de Lena Headey og David Wenham gentage deres roller, og b√•de Butler og Michael Fassbender er ogs√• blevet klippet kortvarigt (sidstn√¶vnte, meget kort!) ind. Men gensynets gl√¶de bliver skammeligt negligeret af filmskaberne.


Copyright:
Warner Bros.
Eva Green. Og Eva Green
Der er vitterligt ikke meget spas at komme efter. V√¶k er Zack Snyders visuelle evner for at kreere levende kunstbilleder. Bevares, instrukt√łr Noam Murro bruger rimelig meget slow motion. Men billederne er mudrende og m√łrke, og der mangler den vilde kapow-effekt, 300 imellem sine selvh√łjtidelige √łjeblikke, leverede. Blodet spr√łjter selvf√łlgelig stadig, men ud over et flot billedet, med et voldsomt blodspr√łjt i close-up p√• en atheners hjelm, byder Rise ikke s√• samme groteske voldsballet-sk√łnhed. Plottet f√łles ogs√• lettere monotont, hvilket som altid er Snyders svaghed. Han har igen skrevet manus med Kurt Johnstad, men har glemt at give instrukser til sin arvtager som: Find en t√¶skemacho skuespiller med solid pondus, s√łrg for at birollerne er endnu bedre, og skift mellem lidt kedelig snak om politik og action, bare for at f√• actiondelen til at fremst√• mere syg og snasket. Og husk endelig at skabe nogle crazy koreograferede kampscener, der bl√łder machostank og l√¶kker iderigdom.
300: Rise of an Empire er ikke decideret kedsom, den er bare ganske overfl√łdig, med mindre man naturligvis ser den for frk. Greens skyld. S√• skal man nok blive tilfredsstillet. Eva Green leverer.
 
DVD-vurdering
Der mangler ikke lige frem ekstramateriale p√• blu-ray‚Äôen. Vi bader n√¶rmest i det. Og selvom det som helhed fremst√•r ganske homogent gentager det sig selv, n√•r man ser det hele igennem. Der er dog en god variation af forskellige folk med ‚Äď filmskaberne og diverse historikere ‚Äď og decideret kedeligt er det ikke ‚Äď hvis man alts√• er sv√¶rt interesseret i baggrundsmateriale for filmen. Det er egentlig kun det sidste indslag "Behind the Scenes: Becoming a Warrior" der viser os hvordan filmen blev skabt, ellere rettere hvordan skuespillernes fysik blev skabt!

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Star Wars: The Last Jedi13/12
Vinterbr√łdre7/12
Tilbage til Montauk7/12
Suburbicon7/12
Thelma30/11
Kedi30/11
Lumière!23/11
Mordet i Orientekspressen23/11
The Square23/11
Justice League16/11
Flere bio-anmeldelser
 
Abernes planet: Opg√łret1/12
Spider-Man: Homecoming27/11
Grusomme mig 320/11
Transformers: The Last Knight13/11
It Comes at Night10/11
The Mummy6/11
Filmen om Kaptajn Underhyler23/10
Baywatch20/10
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Brian DePalma skulle oprindeligt have instrueret Michael Douglas i denne thriller, men bakkede ud, da han frygtede historien var for lig Clint Eastwoods Play Misty for Me. Hvem blev den nye instruktør på projektet, og hvad blev filmens endelige titel?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google