CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Så meget godt i vente

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
2014

Manuskript:


Producere:
Malene Flindt

Fotograf:
Phie Ambo

Klipper:


Komponist:


Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
DOX:BIO

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 4 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
06-06-12:
Free the Mind
01-02-08:
Mechanical Love
21-04-06:
Gambler
09-11-01:
Family
 


Så meget godt i vente

Anmeldt af:Niels Roe
Genre:Dokumentar
Varighed:95 minutter
Instruktør:Phie Ambo
 
Premieredato:03-09-2014
Medvirkende:Som:

Alt godt fra marken
 
Der har altid været en romantisk forestilling forbundet med at være selvforsynende med mad. Glæden ved at høste egne grøntsager og slagte sit eget kød er dybt rodfæstet i vores kultur, der i mange henseender har bevæget sig fra beskeden landbokultur til højtindustrialiseret fødevareproduktion. Det er dog ikke alle, der har fulgt denne udvikling. Det gælder eksempelvis Niels, der driver det biodynamiske landbrug Thorshøjgaard i Dronningmølle.
I dokumentarfilmen Så meget godt i vente, stiller den danske instruktør Phie Ambo skarpt på Niels’ landbrug i det nordsjællandske. Fra tidlig morgen til sen aften dedikerer Niels al sin tid, kærlighed og engagement til sit livsprojekt. Ved Niels’ side står hans ukuelige kone Rita, der aktivt tager del i de udfordringer og forhindringer, der følger med, når man driver en større gård. Filmens fokus er overvejende rettet på årstidens forandringer og de visioner om biodynamisk landbrug, som Niels glædeligt deler ud af.


Copyright:
DOX:BIO
Niels lever og ånder i bogstavelig forstand for Thorshøjgaard og sine røde malkekøer. Han snakker endda med dem, som var de højtelskede familiemedlemmer. Ambo tegner et nærgående og generøst portræt af den idealistiske landmand, der undervejs møder modstand, da nidkære og krakilske kontrollanter fra økologistyrelsen forsøger at "stikke en kæp i hans traktors hjul". Niels lever ifølge dem ikke op til visse bestemmelser for økologisk landbrug. Det piner tydeligvis Niels, der i værste fald frygter, at gården bliver sat på tvangssituation. Den konkrete fare føles stærk og nærværende, da tilskueren på det tidspunkt har fattet stor sympati for Niels. Årstiderne går dog deres stille gang alt imens landets bedste kokke køber Niels' hjemmelavede produkter.

Billedsiden i Så meget godt i vente er både rolig som en drøvtyggende ko og smuk som en diset efterårsmorgen. Den elegiske lydside understøtter desuden fornemmelsen af at være i pagt med naturen. Ambo understreger med Så meget godt i vente, at hun tilhører landets dygtigste og mest alsidige dokumentarfilmsinstruktører. Det står klart, at Ambo besidder en forunderlig evne til at nærme sig de medvirkende uden at virke anmassende eller postulerende, hvilket sommetider kan være akilleshælene i en dokumentarfilm. Som tilskuer lever man sig let ind i Niels’ besindige livsverden, der dels handler om respekt for naturen og dels om evnen til at være til stede i nuet. Den tilstand videreformidler filmen til fulde både i form af de billedsmukke omgivelser og den karismatiske hovedperson.
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Det tredje mord16/8
The Equalizer 216/8
Nancy16/8
The Spy Who Dumped Me16/8
The Meg9/8
Mission: Impossible - Fallout2/8
Hotel Artemis26/7
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Flere bio-anmeldelser
 
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
The Florida Project17/7
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri3/7
Black Panther2/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken skuespiller har haft mere end én gæsteoptræden tv-serien The X Files?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google