CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Boxtrolls

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2014

Manuskript:
Irena Brignull, Adam Pava

Producere:
David Bleiman Ichioka
Travis Knight

Fotograf:


Klipper:
Edie Ichioka

Komponist:
Dario Marianelli

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
UIP

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 5 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
30-01-13:
ParaNorman
30-12-09:
Coraline
 


Æsketroldene

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Animation, Adventure
Varighed:97 minutter
Instruktør:Graham Annable
Anthony Stacchi
 
Premieredato:11-09-2014
Medvirkende:Som:
Isaac Hempstead Wrightori.st: Eggs
Elle Fanningori.st: Winnie
Ben Kingsleyori.st: Archibald Snatcher
Jared Harrisori.st: Lord Portley-Rind
Toni Colletteori.st: Lady Portley-Rind
Nick Frostori.st: Mr. Trout
Se komplet creditliste her

 
Animationsstudiet Laika er en interessant størrelse i et ellers ofte ensartet marked. De er nu klar med deres tredje spillefilm, og den overbeviser på linje med de to første – Coraline og ParaNorman – om at man godt kan gå det unge publikum lidt på klingen i billeder og handling uden, at man behøver at tabe dem. Denne gang er filmen løseligt baseret på Alan Snows illustrerede roman "Here Be Monsters".


Copyright:
UIP
I Ostebroby er der udgangsforbud, når mørket falder på. For der kommer æsketroldene op af byens kloakker, stjæler løs af skrald og børn og bortfører det hele til deres bolig dybt under jorden. Eller det vil den maniske rødhat Arkibald Snapholm i hvert fald gerne bilde befolkningen ind, så han kan fortsætte sin jagt på æsketroldene og derved genvinde sin plads blandt hvidhattene på samfundets tinde.
For æsketroldene er i virkeligheden en flok godmodige små væsener, der føler sig ganske nøgne uden deres æsker og som er gode mini-ingeniører, der blot beriger sig med nyttige genstande fra Ostebrobys borgeres skraldespande. Og nå, ja – så er de faste værter for drengen Æg, der vokser op hos dem. Det er hans historie, der er blevet drejet til bloddryppende gys om bortførelse og det, der er værre, på overfladen, men i virkeligheden har han det ganske fint i æsketroldenes hule.

Æg vokser op, og en dag skal han også med til overfladen for at hjælpe den stadigt svindende bestand af æsketrolde med at skaffe forsyninger – og så ruller dramaet ellers, da hele hans selvopfattelse som æsketrold bliver udfordret i mødet med hans racefæller.
Universet i Æsketroldene er detaljeret og delikat præsenteret, store tableauer, som man har lyst til at sætte på pause og fordybe sig i. Vi befinder os et interessant sted mellem ekspressionistiske forskruede former, steampunk-teknologi og viktoriansk samfundsstruktur, mens Dickens’ underklasseskildringer stikker hovedet frem hist og her. Animationen er en blanding af stop-motion, hvor hver lille bevægelse bliver håndanimeret billede for billede, og så computergenereret animation til de sekvenser, hvor den "gamle" metode ville have taget årtier. Det giver animationen en spændende tekstur og en fysisk tilstedeværelse, som ellers normalt savnes i de rene computerprodukter.


Copyright:
UIP
Fordi billederne rummer så megen eventyrlig magi kan man bedre leve med, at historien om drengen, der skal indse sit rette ophav og kæmpe det godes sag, ikke ligefrem emmer af originalitet. Langt mere interessant er nogle af bifigurerne, blandt andet to filosoferende håndlangere for den i øvrigt noget skingre og irriterende Snapholm. De to bruger deres begrænsede tid på lærredet til at prøve at identificere deres plads i livet – og den lille bi-fortælling (der nok primært værdsættes af de voksne, som for en gangs skyld bør gøre ungerne selskab) munder ud i en fin og ganske avanceret slutsekvens lige efter de første sluttekster. Så bliv siddende.
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hjertelandet20/9
BlacKkKlansman20/9
Bare Juliet20/9
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
I hvilken film finder man disse rollenavne:
Allison, Andy, Bender, Brian & Claire
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google