CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Krummerne - Alt på spil

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
2014

Manuskript:
John Stefan Olsen

Producere:
Regner Grasten

Fotograf:
Ian Hansen

Klipper:
Simon Borch
Lars Wissing

Komponist:
Simon Ravn

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
UIP

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 4 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
19-09-12:
Gummi T
23-03-09:
En enkelt til Korsør
23-02-09:
Blå mænd
04-12-07:
Krummerne - så er det jul igen
05-11-03:
Anja efter Viktor
04-06-03:
Bertram & Co
 


Krummerne - Alt på spil

Anmeldt af:Sisse Thomsen
Genre:Komedie
Varighed:85 minutter
Instruktør:Barbara Topsøe-Rothenborg
 
Premieredato:02-10-2014
Medvirkende:Som:
Victor Stoltenberg NielsenKrumme
Martine Ølbye HjejleKrummes søster
Henning Valin JakobsenKrummes far
Lisbeth WulffKrummes mor
Preben Kristensenskoleleder
Mia LyhneYrsas mor

Familien Krumborg vender tilbage i fortærskede og uimponerede folder
 
Krumme er 11 år gammel. Han ønsker sig brændende en ny cykel, så han kan deltage i sin klasses mountainbike-konkurrence med naboskolen. Den har hans far lovet at bygge til ham, men det kniber med at kunne fikse en hjemmegjort cykel, der kan hamle op med legekameraters flotte og dyre eksemplarer.

Krummes mor bliver fyret, hvis hun ikke uddanner sig til leder, og så er to røvere ved at ødelægge den ejendom, familien Krumborg bor i. Krummes storesøster Stine bekymrer sig mere om sin garderobe end noget andet, og så er Krumme en lille smule forelsket i sin klassekammerat Yrsa. Alt er ved det gamle, selvom familien har fået nye ansigter, og historien om Krumme nu er blevet en børnefilm i det enogtyvende århundrede.


Copyright:
UIP - Karin Blid Alsbirk
Det er snart 23 år siden, at Krumme og hans småskøre familie, for første gang inviterede os indenfor i forstadens lunefulde rammer til fælleshygge på anden sal, med nutella-madder og familiekaos til forret. Den gang hed Krumme Laus Høybye, og den gang fik han alle pigehjerter i landet til at smelte.

Om den nye Krumme Victor Stoltenberg Nielsen vil høste samme landsdækkende idoldyrkelse, som Laus gjorde det tilbage i 1991, vil vise sig, men Krumme og resten af den folkekære familien Krumborg er oppe i mod stærk konkurrence; både fra andre moderne, anmelderroste børnefilm (eks. Max Pinlig serien), og fra sine over 20 år gamle forgængere, Krummerne 1-2- og 3.

Der er meget de gamle krummerne-film kunne, som den nye Krummerne – Alt på spil ikke kan. Dick Kaysø, Karen-Lise Mynster, Line Kruse og Laus Høybye var, og er stadig, dygtige skuespillere hvis samspil og fiktive familieånd virkede troværdig og varm. Det nye hold 'Krummer' har svært ved at finde hinanden; deres replikker lyder i mange scener forældede, og de to unge skuespillere, storesøster Martine Ølbye Hjejle og lillebror Victor Stoltenberg Nielsen mangler både timing og fornemmelse for hinanden.

Familien Krumborgs vanlige hverdagskaos og familiære omsorg drukner i dårligt skuespil og fortærskede klichéer. Det nye sæt forældre, krummefar Henning Valin Jakobsen og krummemor Lisbeth Wulff er nogenlunde lige så anonyme i deres fremtræden. Jens Krumborg som før i tiden muntert og distræt for rundt i livrem og seler, er i Krummerne – Alt på spil blevet en veltalende og gennemsnitlig herre. Krummemor læser stadig pædagogik, men sidder ikke længere og bander bag en symaskine i galop. Hun har fået designerbriller, kort hår og, ligesom sin mand, mindre dybde. Fornyelsen af de gamle film om familien Krumborg udfolder sig i ganske vist i kendte rammer, men byder ikke på så megen autencitet og familiefølelse som man havde turde håbe på.


Copyright:
UIP - Karin Blid Alsbirk
Krummerne – Alt på spil skal have point for sin brede vifte af morsomme og velspillende biroller. Særligt Mia Lyhne brillierer i sin, desværre lille rolle som Yrsas pinlige mor. Preben Kristensen som i de gamle Krumme-film, spillede en småmodbydelige men morsom skolelærer, indtager en fin rolle som fortvivlet skoleleder, og Krummes ærkerival Hans, der spilles af den unge Anton Vammen leverer en flot og troværdig præstation som klassens seje plageånd.

En fortælleteknik man i Krummerne – Alt på spil har valgt at genbruge fra de gamle film, er Krummes voice over. Vi hører hvad Krumme tænker og føler om alle hans omgivelser; Hans er skide irriterende, Stine har jord i hovedet og Yrsa er den sødeste pige i klassen. Voice over er et teknisk fortællegreb, der har sin force i at kunne beskrive figurers relationer og menneskelige træk hurtigere end at skulle etablere dem igennem handling. Ulemperne ved at benytte sig af voice over som fortælleteknik er dog at den hurtigt kan virke overdøvende eller fremstå direkte overflødig. Krummes voice over gør desværre begge dele.

Krummerne – Alt på spil er en børnefilm, og man kunne derfor godt have ønsket sig, at den ikke talte ned til sit publikum, men i stedet havde prøvet at finde tilbage til rødderne fra de oprindelige film.
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
The Meg9/8
Mission: Impossible - Fallout2/8
Hotel Artemis26/7
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Ant-Man and the Wasp4/7
Du er den28/6
Flere bio-anmeldelser
 
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
The Florida Project17/7
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri3/7
Black Panther2/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvad tilbyder Michelle Meyrink at lave til Gabriel Jarret i Geniskolen?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google