CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Noah

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2014

Manuskript:
Darren Aronofsky, John Logan, Ari Handel

Producere:
Darren Aronofsky
Scott Franklin
Ric Kidney
Mary Parent

Fotograf:
Matthew Libatique

Klipper:
Andrew Weisblum

Komponist:
Clint Mansell

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Fox/Paramount

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 2 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
14-09-17:
Mother!
24-11-16:
Indignation
28-06-11:
Black Swan
29-05-09:
The Wrestler
21-08-07:
The Fountain
01-10-02:
Requiem for a Dream
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
1.85:1

Lyd:
DTS-HD 5.1

Ekstra materiale:
Featuretter
Noa

Anmeldt af:Frederik Kyhn Bøge
Genre:Drama, Action
Varighed:138 minutter
Instruktør:Darren Aronofsky
 
Anmeldelsesdato:26-08-2014
Medvirkende:Som:
Russell CroweNoah
Jennifer ConnellyNaameh
Ray WinstoneTubal-cain
Anthony HopkinsMethuselah
Emma WatsonIla
Logan LermanHam
Se komplet creditliste her

En bibelsk storm i et glas vand
 
Referencen ligger lige til h√łjrebenet. Darren Aronofsky's nyeste film, Noa har v√¶ret lige s√• uoverstigeligt et projekt for den amerikanske instrukt√łr, som det livsprojekt filmens hovedeperson, den bibelske karakter Noa, af guddommelige veje f√•r lagt p√• sine skuldre: at bygge en ark til at rumme et par af alle levende v√¶sner p√• jorden som ly for en alt√łdel√¶ggende tsunami. Allerede fra de f√łrste testvisninger er filmen blevet sablet ned af b√•de religions- og filmkritikere. F√łrste skares negative ytringer er ingen overraskelse, taget filmens religionstunge indhold i betragtning. Religi√łse beretninger p√• det store l√¶rred medf√łrer i de fleste tilf√¶lde en stormflod af kritik. Det er snare den anden fl√łj der v√¶gter negativt for den ellers s√• h√¶derskronede instrukt√łr.


Copyright:
UIP
Af bibelske dimensioner
Historien om Noa og arken er den fra utallige genfort√¶llinger af det bibelske udl√¶g, dog med v√¶sentlige historiem√¶ssige afstikkere. I Aronofsky's udgave eksisterer der b√•de sk√¶llede hundelignende v√¶sener, selvlysende og yderst br√¶ndfarlige metaller og ikke mindst en h√•ndfuld faldende engle, der p√• jorden har taget skikkelse af enorme stenk√¶mper. Fantasien lefles der alts√• ikke p√• hos Black Swan-instrukt√łren. Udl√¶gget til den CGI-m√¶ttede produktion kommer da ogs√• fra tegneseriens verden, i form af en fransk-belgisk 'graphic novel' med samme bibelske titel som filmen selv.

Visuel magi for alle pengene
Men trods visuelt flotte sekvenser i stopmotionteknik, der hæver arven fra tegneseriens verden, stikker de fantasifulde tiltag for meget ud til at de får lov at fæstne sig som troværdige elementer i den bibelske fortælling. Filmen har samtidig umanerligt meget på hjerte. Trods de godt to en halv time som filmen breder sig over, halser historien langt efter. Det giver ikke plads til skuespillet der i de fleste dialoger bliver for overteatralsk og platheroisk. Noa er på sit bedste visuelt overvældende og på sit værste et amerikaniseret bibeludlæg med klimakritiske undertoner.
 
DVD-vurdering
(- af LB)

Der er tre featuretter som ekstramateriale, der til sammen varer cirka 1 time. De er inddelt i indslag om optagelserne i Island og om arken og dens omgivelser som kulisse, udvendig og indvendig. Dissee tre menupunkter lyder muligvis som standard bonusmateriale men er overraskende interessante og super lækre at se på. Tonen er professionel men afslappet, og de mest centrale filmfolk deltager med kloge ord.
Underholdende p√• den n√łrdede m√•de og et fint bevis p√•, at 'lidt' kan r√¶kke rigtig langt, hvis det er sp√¶ndende nok!

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Boye
6-4-2014 14:07
Tak for anmeldelsen. Som fan af Aronofsky er jeg bange for at denne film vil skuffe mig.
Kan nogen forklare mig hvad der menes med: "Fantasien lefles der altså ikke på ..."

Mvh


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Borg14/9
God's Own Country14/9
En fremmed flytter ind14/9
American Assassin14/9
Mother!14/9
Team Hurricane11/9
De vildfarne7/9
Stefan Zweig - Farvel til Europa7/9
Logan Lucky7/9
It7/9
Flere bio-anmeldelser
 
Guardians of the Galaxy Vol. 211/9
Fast & Furious 88/9
Sm√łlferne: Den hemmelige landsby28/8
The Salesman25/8
Loving21/8
Elle18/8
Life15/8
Sk√łnheden og udyret14/8
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem har en ukrediteret rolle som Mel Gibsons psykolog i What Women Want?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google