CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Mr. Peabody and Sherman

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2014

Manuskript:
Craig Wright

Producere:
Denise Nolan Cascino
Alex Schwartz

Fotograf:


Klipper:
Tom Finan

Komponist:
Danny Elfman

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
Fox/Paramount

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 3 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
03-09-14:
Muppets Most Wanted
26-01-09:
The Forbidden Kingdom
04-08-04:
Spøgelseshuset
08-10-03:
Løvernes konge
12-03-03:
Stuart Little 2
11-10-00:
Stuart Little
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
1.85:1

Lyd:
DTS-HD 7.1

Ekstra materiale:
5 featuretter, puslespil & memory-spil, billedgalleri, trailers
Mr. Peabody & Sherman

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Animation
Varighed:92 minutter
Instruktør:Rob Minkoff
 
Anmeldelsesdato:17-10-2014
Medvirkende:Som:
Ty Burrellori.st: Hr. Peabody
Max Charlesori.st: Sherman
Ariel Winterori.st: Penny Peterson
Leslie Mannori.st: Patty Peterson
Stephen Colbertori.st: Paul Peterson
Allison Janneyori.st: Frk. Grunion
Se komplet creditliste her

En dreng og hans hund – der også er hans far!
 
Herhjemme er vi ikke så bekendte med universet omkring Rocky & Bullwinkle, hvor figurerne Hr. Peabody og Sherman oprindeligt kommer fra. Men det gør nu ikke så meget. Vi kan også på disse breddegrader relatere til en lille dreng og hans forhold til hans hund og til hans far. Det er dog lidt usædvanligt, at de to forhold er til samme person; for den superkloge beagle Hr. Peabody er nemlig Shermans adopterede far. Vovsen fik efter at have sikret sig succes på alle andre fronter pludselig lyst til at adoptere en søn, det blev så menneskebarnet Sherman, og hvis man kan sluge det sære udgangspunkt, så er der ingen grund til man ikke kan hygge sig i deres gakkede og dybt nørdede selskab.


Copyright:
Fox Film
Overraskende bid
Hr. Peabody har opdraget Sherman vældig godt, men da junior får vist sig lidt for meget frem i historietimen og gjort pigen Penny temmelig fornærmet, er det overraskende endt med et bid i armen. På rektorens kontor trues hunde-farmand nu med at få Sherman fjernet, da han tilsyneladende ikke er i stand til at takle opdragelsen af drengen. Det ved vi selvfølgelig godt ikke passer, for det er tydeligt fra start, at far og søn er en varm duo med stor respekt og kærlighed til hinanden, og trods Peabodys bedrevidende arrogance er det også tydeligt, at han er en god far. Han har tilmed delt sin store viden med sønnike og familien har flere gange rejst sammen i Peabodys hjemmebyggede tidsmaskine. Et apparat som Sherman naturligvis ikke selv må 'lege' med – og da slet ikke vise til Penny, da hun og hendes forældre efter bideriet er blevet inviteret hjem til familien Peabody.

Kæk undervisning
Stort set hele filmen handler om hvordan Hr. Peabody forsøger at få reddet verdenshistorien efter Penny og Sherman har lavet rod med tidsmaskinen, for hvad er sjovere for et barn end det at lege med ting, man ikke må? For os er det heldigvis ganske sjovt at opleve, hvordan det umage trekløver hopper frem og tilbage mellem fx Troja og Firenze, møder folk som Tut-Ankh-Amon og en kagespisende Marie Antoinette, idet de prøver at enes og overleve løjerne med at redde den såkaldte rumtid og samtidig kækt diskuterer, alt imens Hr. Peabody med stadig stort overskud underviser Sherman og alle os andre. Det hele er vældig energisk, men filmen bliver aldrig overgearet eller mister syne af sit budskab.


Copyright:
Fox Film
Hjerte og overskud
Medbragte forældre behøver slet ikke bekymre sig, det er meget lidt farligt at overvære disse gæve eventyr, om end det udvikler sig i en trist retning i tredje akt. Men hold ud. Det går alt sammen, for filmen er ikke ude på så meget andet end at mikse rendyrket spas med lunefuld familiedynamik. Humoren bør også appellere til forskellige aldersgrupper, og især hvis man har hang til historiske referencer og en elskelig vigtig-Per af en superhund med butterfly og altomfattende kompetencer, vil man synes godt om denne solide animationsfabel, der både er flot at se på og har masser af hjerte.
 
DVD-vurdering
Man kan både fortabe sig i Memory- og puslespilene i blu-ray’ens bonusmateriale eller hygge sig med de udmærkede featuretter, der går bag om filmen og figurerne.
Tidsmaskinen fra filmen og "tidsrejser" får også opmærksomhed på ekstramaterialet med hver deres korte indslag, mens Patrick Warburton er guide på det længste indslag "DreamWorks Presents: Mr. Sherman & Sherman, A Journey WABAC".
Endelig er der en række trailers og reklamer fra DreamWroks andre produktioner, så i alt en fin bunke bonus – børnevenligt og overskueligt.


Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Ant-Man and the Wasp4/7
Du er den28/6
Hereditary28/6
Far til fire i solen28/6
Huset ved havet28/6
Ocean's 821/6
Violinisten21/6
Love, Simon21/6
Flere bio-anmeldelser
 
Molly's Game6/7
Black Panther2/7
Den skjulte tråd29/6
Coco22/6
De originale21/6
Darkest Hour14/6
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
I hvilken film spiller Jack Nicholson ikke en politimand/detektiv?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google