CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Far til fire - onkel Sofus vender tilbage

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
2014

Manuskript:
Jens Korse, Giacomo Campeotto

Producere:
Henrik M√łller-S√łrensen
Marcella L. Dichmann

Fotograf:
Bo Tengberg

Klipper:
Morten Egholm

Komponist:
Jeppe Kaas

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 2 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
28-06-18:
Far til fire i solen
09-02-17:
Far til Fire på toppen
12-02-16:
Far til fire's vilde ferie
05-02-13:
Far til fire - til søs
17-02-12:
Far til fire - tilbage til naturen
12-10-10:
Far til fire - på japansk
03-10-08:
Far til fire - på hjemmebane
16-10-07:
Far til fire - i stor stil
05-03-06:
Far til fire - gi'r aldrig op
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
1.85:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
2 musikvideoer
Far til fire - onkel Sofus vender tilbage

Anmeldt af:Sisse Thomsen
Genre:Komedie
Varighed:85 minutter
Instruktør:Giacomo Campeotto
 
Anmeldelsesdato:13-10-2014
Medvirkende:Som:
Jesper AsholtFar
Kurt RavnOnkel Anders / Sofus
Bodil J√łrgensenFru Sejersen
Sigurd Philip DalgasLille Per
Karoline HammMie
Rasmus Bardram JohnbeckOle
Se komplet creditliste her

Fortsætter fællessangen om den barmhjertige familieidyl
 
Onkel Anders‚Äô gnavpot af en tvillingebror Onkel Sofus, vender for en kort bem√¶rkning tilbage til Danmark fra hans liv som farmer i Australien (og hans sk√¶rmtid i 1957, hvor han n√¶r √łdelagde familiehyggen og sin egen 70 √•rs f√łdselsdag med sit bitre temperament) for at bes√łge sin brors godsindede familie, og malke livet ud af en stakkels Jersey-ko p√• Roskilde dyreskue. Far til fire ‚Äď Onkel Sofus vender tilbage handler om k√¶rligheden og de sande familiebundende v√¶rdiers kamp over uretf√¶rdigheden og det d√•rlige hum√łr.


Copyright:
Nordisk Film
Nye ansigter pryder et gammelt billede
Lille Per har stadig m√łrke kr√łller og en elefantbamse p√• hjul, men hedder i virkeligheden ikke l√¶ngere Kasper Kejse men Sigurd Phillip Dalgas. Sammen med ham, har en r√¶kke af Far til fires faste √¶rek√¶re figurer skiftet ansigter, og dirigeres nu heller ikke l√¶ngere af instrukt√łren, bag de f√łrste 6 moderne genindspilninger, Claus Bjerre, men af en anden velkendt b√łrnefilmsinstrukt√łr Giacomo Campeotto (M√łgunger, Tempelriddernes Skat II ‚Äď Stormesterens hemmelighed).
Jesper Asholt er den nye Far, og selvom mange nok stadig husker ham som den tossede Rud i Mifunes sidste sang, g√łr han et fint stykke arbejde som k√¶rlig familiefar i Far til fire ‚Äď Onkel Sofus vender tilbage.
Jess Ingerslev er afg√•et som onkel, og Kurt Ravn spiller nu b√•de den gemytlige Onkel Anders og hans tv√¶re tvillingebror Sofus. F√łrstn√¶vnte g√łr han klart bedst. Hvor Onkel Anders‚Äô velkendte lyse grin og karikerede gestik folder sig fint ud for Ravn, fremst√•r Onkel Sofus‚Äô forbistrede blikke og tyktalte dansk-engelske replikker overspillede og utrov√¶rdige.
Mest markante ansigtsl√łft er ny-lanceringen af Fru. Sejersen. Bodil J√łrgensen spiller rollen med stor hjertevarme og pragtfuld satirisk timing. Hun l√łfter filmens platte, pinagtige udtryk for humor, fra kun at kunne glide i sin egen bananskr√¶l, til b√•de at best√• af sproglig og socialrealistisk komik.

Det er ikke kornet, det er corny
Desv√¶rre, er de mange nye ansigter for og bag kameraret det eneste nyskabende ved Far til fire ‚Äď Onkel Sofus vender tilbage. Ligesom sin forg√¶nger Far til fire - til s√łs er fokus i filmen desv√¶rre ikke p√• karaktererne, men p√• det n√¶re familiesammenhold ‚Äď den snusfornuftige morale om n√¶stek√¶rlighed og sammenhold, der hvinende s√łdt serveres med f√¶llessang og gruppekram under h√łj himmel p√• Roskilde Dyreskue. Ingredienserne til Far til fire-filmenes √•rgamle tyndslidte opskrift er tilsat Far til fire ‚Äď Onkel Sofus vender tilbage ‚Äď og det med et tykt lag glassur: Synet af Peter p√• den hvide hest f√•r en smaskforelsket S√łs til at d√•ne i generthed, Far smiler sig langluntet gennem dagenes strabadser, og Lille-Per smelter selv de koldeste hjerter med sin visdom og barnelig charme.
Filmens plot mangler dramatisk dybde. Historien om den h√łjsp√¶ndte malkekonkurrence (Onkel Sofus st√•r overfor sin √¶rkerival Hans Peter, i kampen om at v√¶re kongerigets hurtigste malker), der skal udfordre familiens sorte f√•r i sociale kompetencer og lydh√łrighed, er flad som en pandekage og kedelig at ligge √łjne til.
 
DVD-vurdering
Der er to 'musikvideoer' med som ekstramateriale. Den ene viser klip fra filmen mens den anden går bag om optagelserne. Begge til musik og begge overraskende udmærket at bruge lidt over tre minutter på.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Mile 2230/8
De Utrolige 230/8
Lykke-Per30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken bog leder John Cusack efter i Serendipity?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google