CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Salvation

Produktionsland:
Danmark, UK, Sydafrika

Produktionsår:
2014

Manuskript:
Kristian Levring, Anders Thomas Jensen

Producere:
Sisse Graum J√łrgensen

Fotograf:
Jens Schlosser

Klipper:
Pernille Bech Christensen

Komponist:
Kasper Winding

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(8 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
15-03-16:
TV-serie: Penny Dreadful ‚Äď s√¶son 2
 
Anmeldelser:
28-11-12:
En kongelig affære
14-02-12:
De tre musketerer 3D
01-03-11:
Hævnen
13-10-08:
Flammen & Citronen
24-04-07:
Casino Royale
24-07-06:
Bang Bang Orangutang
05-09-05:
Dag og Nat
01-12-04:
Kong Arthur
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.39:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
6 featuretter, 1 trailer
The Salvation

Anmeldt af:Nikolaj Kennov
Genre:Drama, Western
Varighed:91 minutter
Instruktør:Kristian Levring
 
Anmeldelsesdato:14-10-2014
Medvirkende:Som:
Mads MikkelsenJon
Eva GreenMadelaine
Jeffrey Dean MorganDelarue
Michael Raymond-JamesPaul
Sean Cameron MichaelLester
Mikael PersbrandtPeter
Se komplet creditliste her

Tilbage til det vilde vesten
 
Det begynder ellers s√• lovende. I en flot titelsekvens g√•r vi ind p√• en travl togstation, imens nybyggere skynder sig afsted i slowmotion og f√łrst finder fokus, da Mads Mikkelsens indianerlignende ansigt tr√¶der frem i den bagende pr√¶riesol. I samme nu komplimenteres han af en skulende Mikael Persbrandt, der l√łftet blikket lidt under sin bredskyggede hat og afventende lader det dampende futtog arrivere.


Copyright:
Nordisk Film - Joe Alblas
Stemningen er sat! Vi har skruet tiden tilbage og dumpet ned i et westernunivers anno 1870erne, der er s√• klassisk sat i scene, at selv John Ford ville salutere med tre seksl√łberskud. Fra den mere moderne titelsekvens g√•r det ud over de vilde stepper med alt, hvad den efterh√•nden gennemtravede westernkrikke kan b√¶re af h√¶vnske heroer, grovfilede skurke og tvetydige ungm√łer, der kan mere end deres fadervor.
Mikkelsens cowboy, Jon, er jo ikke emigreret til USA for ingenting, men da han h√•befuldt byder sin nyankomne kone og s√łn velkommen til lykkens land, ved han endnu ikke hvilken h√•rdh√¶ndet sk√¶bne, der venter dem. B√•de kone og s√łn torteres og sl√•s ihjel af medrejsende banditter, der dog hurtigt pl√łkkes til k√łdfars af den h√¶vngerrige Jon, der overlever.

Sammen med sin f√•m√¶lte brormand, spillet af Persbrandt, drager de afsted mod nye horisonter, uvidende at den ene gerningmand ligeledes var bror til den n√•desl√łse Delarue, der terroriser lillebyen Black Creek. Delarue sp√łger man ikke lige s√•dan med, og da han f√•r Jon og brormand i sit samvittighedstomme sigte, er der lagt op til gensidig afklapsning p√• √¶gte cowboy'der-man√©r!


Copyright:
Nordisk Film - Joe Alblas
Mikkelsen g√łr det godt i rollen som den mimikl√łse h√¶vner, der skyder med skarpt, men hans figur formindskes til en monoton plet foran det imponerende pr√¶rielandskab, der letsindigt skaber en stemning uden om filmens genbrugte handlingsforl√łb.
Landskabets flotte goldhed, kan n√¶sten overf√łres til samtlige karakterer, hvor is√¶r fodboldlegenden Eric Cantona og sangspurven Nanna √ėland Fabricius (ogs√• kendt som Oh Land) tangerer det flade. Selv den ellers s√• overskudsagtige Persbrandt er forvandlet til en f√•m√¶lt funktion, der blot skal g√łde hovedkarakterens h√¶vnmotiv yderligere og som kun kommer til orde i lidt forkvaklede enkelts√¶tninger p√• dansk. Persbrandt viser f√łrst akt√łr-mullerne i en f√¶ngselsscene, der sparker lidt maskulin morsomhed ind i hans ellers d√łdbideragtige karakter.

Det ville i det hele taget have hjulpet gevaldigt, hvis The Salvation havde valgt at gnubbe lidt mere personlighed ind i karaktererne, der p√• ydersiden er ikl√¶dt alle genrens gevandter, men i alvorlig grad synes som etbenede skygger under den konventionelle kosmetik. De f√łlelsesm√¶ssige ankre, i Oh Lands kone og Persbrandts bror, f√¶stner sig simpelthen ikke nok til, at vi for alvor hepper p√• Mikkelsen, n√•r han tr√¶kker sin h√¶vngerrige gun.
 
DVD-vurdering
De seks vedhæftede featuretter, der går bag om filmen, varer sammenlagt 6:40 minutter, så dybdegående kan man ikke kalde ekstramaterialet. Men de er fine, trods deres korte form.
Ellers finder man bare filmens egen trailer. En lidt fattig omgang bonus.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
The Meg9/8
Mission: Impossible - Fallout2/8
Hotel Artemis26/7
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Ant-Man and the Wasp4/7
Du er den28/6
Flere bio-anmeldelser
 
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
The Florida Project17/7
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri3/7
Black Panther2/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem spillede ikke med i Ørkendronningen Priscilla?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google