CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Edge of Tomorrow

Produktionsland:
USA, Australien

Produktionsår:
2014

Manuskript:
Christopher McQuarrie, Jez Butterworth, John-Henry Butterworth

Producere:
Jason Hoffs
Gregory Jacobs
Tom Lassally
Jeffrey Silver
Erwin Stoff

Fotograf:
Dion Beebe

Klipper:
James Herbert

Komponist:
Christophe Beck

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Warner Home Video

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(11 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
24-08-17:
American Made
18-03-16:
Sicario
09-12-15:
Mission: Impossible - Rogue Nation
29-04-13:
Jack Reacher
11-02-13:
Looper
29-11-10:
Knight and Day
24-06-08:
Jumper
21-03-05:
Collateral
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.40:1

Lyd:
DTS-HD 7.1

Ekstra materiale:
4 featuretter, 8 slettede scener, trailer
Edge of Tomorrow

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Action, Sci-Fi
Varighed:113 minutter
Instruktør:Doug Liman
 
Anmeldelsesdato:27-10-2014
Medvirkende:Som:
Tom CruiseCage
Emily BluntRita
Brendan GleesonGeneral Brigham
Bill PaxtonMaster Sergeant Farell

En ny dag truer
 
Tidsrejser har altid udgjort et af de mere interessant aspekter ved science fiction-film, og det udnytter Doug Liman fint i Edge of Tomorrow, der finder sted i en dyster fremtid, hvor væsener fra rummet har invaderet hele Europa og truer menneskehedens eksistens.


Copyright:
Warner Bros.
Tom Cruise er PR-generalen, der aldrig har været i kamp – og som bestemt ikke har nogen intentioner om at lave om på den statistik – men da det D-dags-lignende indtog i Europa skal løbe af stablen, bliver han smidt direkte ned på laveste trin blandt soldaterne som en ussel desertør. Uden megen træning bliver han sat i land i Frankrig og dør ganske kort efter. Via en masse mellemregninger har han arvet rumvæsenernes evne til – i tilfælde af fiasko – at nulstille dagen. En gavnlig evne at besidde, hvor man i tilfælde af et tabt slag blot annullerer alt det hændte og prøver igen.

Således også Cruise, der straks efter sin død vågner på militærbasen på invasionsmorgenen. Nu lidt klogere, men stadig med en tilsyneladende uovervindelig modstander ventende på den anden side af Kanalen. I de halvanden time, der følger, gennemspiller Cruise samme invasionsscenarium igen og igen. Nogle gange kommer han lidt længere, andre gange prøver han en ny strategi og fejler. Plottet er bygget op som et computerspil, hvor man skal gennemføre en svær bane. Forskellige strategier skal prøves, særlige evner skal opbygges – og vigtigst af alt gælder det om at finde en allieret, som her kommer i form af Emily Blunt.


Copyright:
Warner Bros.
Det er interessant at se computerspillenes handlingsstruktur trække ind i filmverdenen, og uden på nogen måde at være den første (se både En ny dag truer og Source Code), så er Edge of Tomorrow underholdende og velfungerende et langt stykke af vejen. Især tilskuerens manglende overblik over, hvilken "gennemspilning" Cruise er i gang med, danner grundlag for nogle fine overraskelser. De sidste 20 minutter falder lidt fra hinanden, for på et tidspunkt skal Cruise og Emily Blunt videre fra det trygge "vi prøver bare igen"-sikkerhedsnet som historien har spændt ud under dem – og det bliver desværre i en noget rodet finale.
 
DVD-vurdering
Ud over de syv minutter med syv slettede scener får vi en udvidet scene af "Operation Downfall", et såkaldt "Adrenaline Cut", men ellers byder ekstramaterialet 'kun' på tre korte featuretter og et længere indslag af langt mere interessant karakter:
"On the Edge with Doug Liman" løfter suverænt bonuspakken et trin op. Vi følger naturligvis Liman, men lige så meget optagelserne, og får info fra folkene foran og bag kameraet. Standard "making of"-materiale, bare super godt skruet sammen.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Brad's Status14/12
Stalins død14/12
Star Wars: The Last Jedi13/12
Vinterbrødre7/12
Tilbage til Montauk7/12
Suburbicon7/12
Thelma30/11
Kedi30/11
Lumière!23/11
Mordet i Orientekspressen23/11
Flere bio-anmeldelser
 
Abernes planet: Opgøret1/12
Spider-Man: Homecoming27/11
Grusomme mig 320/11
Transformers: The Last Knight13/11
It Comes at Night10/11
The Mummy6/11
Filmen om Kaptajn Underhyler23/10
Baywatch20/10
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken film vandt Oscaren for 'bedste film' i 2002?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google