CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Frank

Produktionsland:
Irland, UK

Produktionsår:
2014

Manuskript:
Jon Ronson, Peter Straughan

Producere:
David Barron
Ed Guiney
Stevie Lee
Andrew Lowe

Fotograf:
James Mather

Klipper:


Komponist:
Stephen Rennicks

Censur:
Tilladt for alle, men frar√•des b√łrn under 7 √•r

Distributør:
Another World

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 4 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
05-08-16:
Room
20-06-16:
Steve Jobs
17-03-16:
Room
17-12-15:
Macbeth
22-10-15:
Slow West
06-06-14:
12 Years a Slave
14-02-14:
About Time
24-10-13:
What Richard Did
02-11-12:
A Dangerous Method
08-08-12:
Shame
12-06-12:
Dame, Konge, Es, Spion
04-03-11:
Fish Tank
07-01-10:
Men Who Stare at Goats
27-02-09:
How to Lose Friends & Alienate People
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
5 trailers, billedgalleri
Frank

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Drama, Komedie
Varighed:92 minutter
Instruktør:Lenny Abrahamson
 
Anmeldelsesdato:31-10-2014
Medvirkende:Som:
Michael FassbenderFrank
Domhnall GleesonJon
Scoot McNairyDon
Maggie GyllenhaalClara
François CivilBaraque
Carla AzarNana

Kunsten at finde sig selv
 
Jon vil s√• gerne. Jon vil gerne v√¶re musiker. Han pr√łver. Inderligt. Men sangene kommer bare ikke naturligt til ham. Da han endelig har fundet en melodi og f√•et sat sig foran sit keyboard og alting bare svinger, opdager han at det bare er en Madness-sang, han har fedtet sig frem til. Nedtur.


Copyright:
Miracle Film
Hvad skete der lige...
Heldet er dog pludselig med ham en dag, hvor han ude ved kysten er vidne til en tydeligvis desperat mand, der fors√łger at drukne sig. Manden er keyboard-spilleren i avantgarde-bandet Sononprfbs, som Jon har set flyers med tidligere, hvis 'manager' tilbyder Jon jobbet, mens de begge overv√¶rer staklen tumle omkring i det tydeligvis kolde vand. Jon ikl√¶der sig nu sin bedste indie-rock uniform og tropper gl√¶deligt op om aftenen for at spille med orkestret. Han bliver lidt overrasket over deres noget aggressive udtryk p√• scenen, men hopper alligevel med p√• legen og fysisk op p√• scenen med sandsynligvis den sikreste overbevisning om, at nu bliver alting godt.
Hvis alts√• "godt" betyder, at han nu det n√¶ste √•rs tid er fanget med de fem tosser, den ene mere gak end den n√¶ste, i et top isoleret hus i en irsk skov, og vil have brugt hele sin bankkonto p√• at finansiere Sononprfbs‚Äô ekstremt perfide fors√łg p√• at indspille en plade.

Kunst eller sindssyge
Dette er sort. Dette er sjovt. Men Frank er samtidig ogs√• en lidt s√łrgelig historie om ikke at v√¶re √¶rlig. Mest af alt fordi man slet ikke er i stand til at se sig selv i √łjnene og indr√łmme sine begr√¶nsninger. Det starter ellers ganske morsomt med den komplet uskyldige Jon (Domhnall Gleeson), der hopper i med begge ben uden overhovedet at ane, hvad kan siger ja til. Og skovturen med Sononprfbs er noget man selv skal opleve. Is√¶r frontfiguren Frank (Michael Fassbender med overraskende virkningsfuldt udtryk), der konstant er if√łrt et k√¶mpe paphoved. Han sover med det, g√•r i bad med det (med en plasticpose uden p√•, selvf√łlgelig!) og han spiser derfor flydende mad gennem et suger√łr. Performance-kunstner eller bare mentalt forstyrret. Det skal tiden vise.


Copyright:
Miracle Film
Kommercielle krise
Jon tager dog det hele alvorligt, fra sl√•skampene til selvmordsfors√łgene, men for os andre er det sv√¶rt ikke at grine af disse fire musikere og deres producer-manager Don (Scoot McNairy), som har en mindst lige s√• farverig fortid som den mystiske Frank, de alle forguder p√• et helt uforst√•eligt plan.
Men efterh√•nden som Lenny Abrahamson tager os dybere ind i rejsen mod den store oplysning, finder vi ud af pr√¶cis hvor forskellige Jon egentlig er fra de andre. Med hans Twitter-profil, blog og store kommercielle √łnsker om at blive v√¶rdsat, foruden naturligvis at kunne skrive sine egne sange, er det skrigende tydeligt, at han slet ikke ligner de andre, heller selv da han f√•r Frank med p√• popularitetens b√łlge og bragt dem helt til Austin i Texas for at optr√¶de p√• SXSW-festivalen.

Det skæve og det sikre
Folkene bag kameraet er mindst lige s√• excentriske som deres figurer foran. Manuskriptforfatterne Jon Ronson og Peter Straughan har fx skrevet Men Who Stare at Goats, mens instrukt√łr Lenny Abrahamsons sidste film var den dystre What Richard Did; men her g√•r ord og stemning op i en h√łjere enhed, omend l√łjerne ofte er ganske avantgarde, mens vi f√łlger Jon krybe l√¶ngere og l√¶ngere ned i kaninhullet. Det er bestemt en specielt st√łrrelse underholdning Frank leverer. Kryptisk og sk√¶v men heller ikke s√• avantgarde som Sononprfbs kunne have √łnsket. En smuk blanding af Sononprfbs elit√¶re utiln√¶rmelighed og Jons konstante behagesyge s√łgen efter at f√łlge The Mainstream.
 
DVD-vurdering
Der er nogle trailers til andre af Another World Entertainments udgivelser samt nogle billeder fra filmen.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Bobbi Jene19/4
Hvad vil folk sige19/4
Midnight Sun12/4
Rampage Out of Control12/4
Ud af intet12/4
A Quiet Place5/4
Faces Places5/4
Den of Thieves5/4
Lucky5/4
The Post5/4
Flere bio-anmeldelser
 
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Blade Runner 20492/3
The Beguiled23/2
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Jerry Lewis-dramaet The Day the Clown Cried (1972) blev af pressen dømt så stødende, at filmen aldrig blev udgivet i biograferne ‚Äď hvad handlede filmen om?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google