CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Encounters

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
2014

Manuskript:
Anders Johannes Bukh

Producere:
Anders Johannes Bukh
Kasper Graversen

Fotograf:


Klipper:
Anders Johannes Bukh

Komponist:
Anders Johannes Bukh

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
CinemaxX

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 3 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.Encounters

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Gyser, Sci-Fi
Varighed:90 minutter
Instruktør:Anders Johannes Bukh
 
Premieredato:30-10-2014
Medvirkende:Som:
Kristian FjordFjord
Jacob Wagner GuldagerAnders
Casper SlothAlex
Signe Mathilde SørensenJanne

Beslaglagte optagelser frigivet
 
Det er 15 år siden, at verden blev lagt ned af nogle filmoptagelser, der var blevet fundet i en skov. Marketingstuntet bag The Blair Witch Project virkede til fulde, og selv da det opdigtede element var afsløret, stod der en ret fin gyserfilm tilbage, som netop spillede på autenticiteten i optagelserne, som skuespillerne i høj grad selv havde stået for.


Copyright:
Cinemaxx
Konceptet vender nu tilbage i en dansk independent-film (i ordets egentlige forstand), hvor vi informeres om, at den svenske sikkerhedstjeneste Säpo er blevet hacket og blandt det meget materiale, har man afsløret nogle optagelser fundet i en svensk skov. Optagelserne viser de sidste dage for et dansk filmhold. Alt, hvad vi ser, er filmet af holdet selv, og det lille team består af instruktøren, tekniknørden og de to skuespillere.

Markedsføringsmusklerne bag projektet mangler unægtelig noget tyngde for at få os til at købe ind på idéen, trods en opfindsom hjemmeside med link til forskellige observationer af overnaturlige hændelser i både det baltiske hav og en norsk dal. Så hele 'found footage'-tilgangen kører lidt trægt fra starten, hvor vi kastes ind i minibussen med de fire filmfolk, der bliver sat af i en skov og indleder en vandretur frem mod den fantastiske location, som instruktøren har fundet på en tidligere tur. Selvfølgelig har man glemt gps, og selvfølgelig farer man vild – og det konstant skiftende vejrlig indikerer, at man burde skynde sig hjem igen.


Copyright:
Cinemaxx
Det gør de dog ikke, og mens de fires hemmelige dagsordener begynder at skabe uro, så møder de i skumringstimen et mystisk rødt lys. Den mandlige skuespiller forsvinder – og så begynder panikken at melde sig. For meget skal ikke afsløres her, men plottet tager faktisk nogle fine sving undervejs og får sat den danske filmundergrund effektivt på sci-fi-/gyserkortet. Udførelsen halter hist og her, og arven fra Blair Witch er i sidste ende for tung at løfte, selv om slægtskabet direkte adresseres undervejs. Omvendt formår Encounters også at overraske positivt både teknisk og i fortællingen. Det er dejligt, at en film som denne får chancen på det store biograflærred, og man håber, at publikum møder op og støtter princippet om, at film kan laves på ganske små budgetter, hvis blot entusiasmen er til stede.
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (2 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Frederik
13-12-2015 11:36
Endelig en found footage film som leverer på sit præmis - ikke bare en masse små-uhyggelige skud ud i mørket - der er rent faktisk en historie der bliver fulgt til dørs, der er et helt kapitel efter den indledende historie, så det hele ikke bare er skov en masse, men vi kommer tilbage til civilisationen igen og får sat sløjfe på historien.

Det er helt tydeligt at teamet bag har styr på deres John Carpenter referencer, og det visuelle - selv det static, der kører over kamera søgeren når en alien/zombie/robot nærmer sig - er designet ned i mindste detalje, hvilket undertegnede sætter ret stor pris på.

Brian
27-11-2015 22:46
Elendig b-film som på ingen måder kan anbefales. Endvidere virkelig ringe lyd.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Det tredje mord16/8
The Equalizer 216/8
Nancy16/8
The Spy Who Dumped Me16/8
The Meg9/8
Mission: Impossible - Fallout2/8
Hotel Artemis26/7
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Flere bio-anmeldelser
 
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
The Florida Project17/7
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri3/7
Black Panther2/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvorfor var der store protester, da Elia Kazan vandt en æres-Oscar i 1999?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google