CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
22 Jump Street

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2014

Manuskript:
Michael Bacall, Oren Uziel, Rodney Rothman, Jonah Hill

Producere:
Jonah Hill
Neal H. Moritz
Channing Tatum

Fotograf:
Barry Peterson

Klipper:
Keith Brachmann
David Rennie

Komponist:
Mark Mothersbaugh

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
Universal/Sony Pictures

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 2 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
20-11-15:
Magic Mike XXL
01-07-14:
LEGO-filmen - et klodset eventyr
03-02-14:
White House Down
08-01-13:
Magic Mike
14-06-12:
21 Jump Street
18-05-11:
Cyrus
24-02-10:
Funny People
21-01-10:
Det regner med frikadeller
28-10-06:
She's the Man
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.40:1

Lyd:
DTS-HD 7.1

Ekstra materiale:
22 slettede scener, 11 featuretter, kommentarspor
22 Jump Street

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Action, Komedie
Varighed:112 minutter
Instruktør:Phil Lord
Christopher Miller
 
Anmeldelsesdato:18-11-2014
Medvirkende:Som:
Jonah HillSchmidt
Channing TatumJenko
Peter StormareThe Ghost
Wyatt RussellZook
Amber StevensMaya
Jillian BellMercedes
Se komplet creditliste her

Større, vildere og sjovere
 
Lidt lige som mange animationsfilm formår at ramme både deres unge publikum og disses ofte vedhæftede mere modne selskab – i hvert fald de mere vellykkede af dem – lige sådan lykkedes det 22 Jump Street at ramme to målgrupper: Dem der vil have en effektiv actionkomedie og den (betragteligt) mindre gruppe; de topnørdede filmfeinschmeckere, der kan sætte pris på et metalag eller to. For 22 Jump Street er nemlig et euforisk miks af begge kunstarter.


Copyright:
UIP
Præcis som forrige gang
Tydeligst er det når vores to hovedpersoner, makkerparret Schmidt og Jenko, sidder skoleret overfor deres overordnede (Nick Offerman tilbage i samme herligt gryntende rolle), som serverer en solid portion meta ved at bande over hvordan opfølgere altid bare er gentagelser af det samme, og alting skal være større og vildere. Hvilket præcist beskriver filmen. Faktisk får vi flere af filmens figurer til løbende at forklare hvordan alting er gentagelser fra 21 Jump Street eller klassiske regler for fortsættelser. Når vi altså ikke bliver drillet med Red Herrings og Meet-Cutes, men selv om hele meta-dyrkelsen nærmest tangerer det groteske og derfor er ekstra sjov for nogle, er der rigeligt med hygge, ømhed, spas, slåskampe og biljagter nok til at holde alle fangede. Filmen bevæger sig gennem hele sin spilletid i vanvittigt højt tempo, og oplevelsen er slet ikke afhængig af, at man fanger og fatter alle kultur- og selvreferencerne.

Nye roller – samme sag
Jonah Hill og Channing Tatum hjælper naturligvis godt til at ens smilebånd bliver rigeligt motioneret. Drengene er igen veloplagte; og med nye udfordringer, der tester deres forhold og præsenterer os for nye modspillere, er der desuden fyret godt op i dramaafdelingen, også selvom det meste herfra leveres med glimt i øjet.
Denne gang sker det med omvendt popularitet fra 21-adressen, hvor Jenko pludselig var den kiksede og Schmidt var ham, der styrede i high school. Men dette er ikke high school. Det er egentlig tættere på at være et orgie end så meget andet. Captain Dickson (Ice Cube, der snerrer videre) har nemlig efter drengene totalødelagde en opgave sendt dem på et nyt college, og her går tingene lidt vildere for sig – selvom det praktisk talt er samme sag som i forrige film. Men situationen skal jo være større og sjovere i en 2’er, som vi konstant bliver belært.


Copyright:
UIP
Festlig fræk
Det fine ved 22 Jump Street er, lige som med 21 Jump Street, alt det bløde og søde vi får imellem det akavede og det overdrevne. Instruktør-duoen Phil Lord og Christopher Miller, der allerede har hittet i år med den skønne Lego-film, har usædvanlige evner for at flette stålfast maskulin optræden frækt sammen med neurotisk usikkerhed og samtidig gøre plads til vid og bid. Taget i betragtning hvor få opfølgere, der egentlig er bedre, dybere, mere interessante eller nuancerede, er 22 Jump Street et godt eksempel på, at når tingene gøres større og vildere er det tilmed muligt også at det er sjovere.
 
DVD-vurdering
Det ligner en hel Peter Jackson-udgivelse, denne blu-ray med alle dens farverige indslag. Men når man kigger nærmere på løjerne er de lige lovlig løse i kanterne:

Det er desværre lettere anstrengende at lægge ører til det vedlagte kommentarspor med de to instruktører, Phil Lord og Christopher Miller, der i selskab med Channing Tatum og Jonah Hill, pludrer løs om alkens ligegyldigheder. Hill fylder mest i lydbilledet og er heldigvis professionel nok til at holde kommentarerne nogenlunde på sporet. Men det meste af tiden fremstår det som fire fyre der hænger ud, mens vi andre bare er tilfældige fluer på væggen.

De utallige slettede scener (små 40 minutters optagelser!) samt diverse improve-indslag, joke-a-palooza og line-o-rama, bærer også langt mere præg af kvantitet frem for kvalitet. Men nogle af indslagene er naturligvis sjove, som fx. "Zook & McQuaid Scout Reel" og "Jenko Split".
Men heller for meget end for lidt, så kan man selv sortere i bunken.


Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Kingsman: The Golden Circle21/9
Kærligheden flytter ind21/9
Paula21/9
LEGO Ninjago filmen21/9
I min datters navn21/9
Paris må vente21/9
Borg14/9
God's Own Country14/9
En fremmed flytter ind14/9
American Assassin14/9
Flere bio-anmeldelser
 
Guardians of the Galaxy Vol. 211/9
Fast & Furious 88/9
Smølferne: Den hemmelige landsby28/8
The Salesman25/8
Loving21/8
Elle18/8
Life15/8
Skønheden og udyret14/8
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilket superhelt vil jernkæmpen gerne være i tegnefilmen Drengen og jernkæmpen?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google